Srbi su Kurtija poslali u kontejner

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:21

"Srbi su Kurtija poslali u kontejner"

Rezultati jučerašnjih izbora pokazuju da su ti izbori poraz Kurtija i međunarodne zajednice, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Rezultati jučerašnjih izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, na koje je izašlo 1.567 od 45.950 birača, a među izašlima je samo 13 Srba, pokazuju da su ti izbori pobeda srpskog jedinstva, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohiju Petar Petković.

"Te izbore je organizovala Priština, osim 13 izašlih svi ostali Srbi su ostali u kućama, kontejneri u kojima se glasalo su bili prazni kao i biračke kutije. Srpski narod je ostao miran, nije reagovao ni na kakve provokacije i pokazao je puno jedinstvo i da veruje samo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da ima samo jednu državu a to je Srbija", rekao je Petković gostujući na RTS-u.

Istakao je da će, shodno jučerašnjim rezultatima, Albanci voditi četiri srpske opštine i upravljati Srbima koji čine 98 odsto stanovništva na severu Kosova i Metohije, a da se srpski narod potpuno povukao.

"To pokazuje novu realnost koja nastaje i da su Srbi istakli da nema normalizacije odnosa i napretka dok se ne formira Zajednica srpskih opština. Kurti je hteo da natera Srbe da glasaju u kontejnerima, a bojkot Srba je pokazao da je srpski narod poslao Kurtija u kontejner", naveo je Petković.

Ocenio je da je jučerašnja pobeda na izborima zapravo Pirova pobeda i da je sve što je Kurti radio poslednjih nedelja i meseci i govorio da će juče biti incidenata, a da će izbori biti praznik demokartije - da je sve to palo u vodu i da svi mogli da vide pravo lice Kurtija, koji je želeo da iskoristi izborni proces da protera čitav jedan narod.

"Voleo bih da vidim kako će sada oni koji su podržali izbore i rekli da će priznati njihove rezultate da čestitaju novom okupacionome gaulajteru u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu ili Zubinom Potoku", rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORUKA IZ BEOGRADA POSLE SKANDALOZNIH IZBORA: Srpski narod poslao Kurtija u kontejner!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023

Petković je naveo da su rezultati izbora pokazali i da su Srpska lista i srpski narod da jedinstveni,..Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da će, shodno jučerašnjim rezultatima, Albanci voditi četiri srpske opštine i upravljati Srbima koji čine 98 odsto stanovništva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Petković: Prazne biračke kutije su poraz i debakl Kurtija i međunarodne zajednice, a pobeda srpskog jedinstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2023

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže za RTS da rezultati izbora na severu Kosova i Metohije najbolje govore o antidemokratskom karakteru tih lokalnih izbora. Biračke kutije su bile prazne i to je najbolji pokazatelj da je to poraz i debakl Aljbina Kurtija i međunarodne zajednice,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PETKOVIĆ: Srpski narod Aljbina Kurtija poslao u kontejner! Prazne biračke kutije, glasanje bojkotovali i Albanci

Izvor: Kurir, 24.Apr.2023

Petković je naveo su jučerašnji izbori nezabeleženi u istoriji evropske demorkatije i da se uz pomoć dugih cevi u kontejnerima organizuju izbori koji su za cilj imali proterivanje čitavog jednog naroda.

Nastavak na Kurir...

Lavrov: Kao što Priština ne predstavlja Srbe sa KiM, tako ni Kijev ne može Donbas

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2023

NJUJORK - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da "kao što Priština ne može da tvrdi da predstavlja interese Srba sa Kosova i Metohije, tako ni Kijev ne predstavlja Donbas".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.