PRVI ZVANIČNI REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ: Ovo su tri stranke sa najviše mandata, obrađena četvrtina glasova

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 22:02

PRVI ZVANIČNI REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ: Ovo su tri stranke sa najviše mandata, obrađena četvrtina glasova

Prema rejtingu stranaka uoči izbora, analitičari su ocenili da će ovo biti najneizvesniji izbori do sada

Državna izborna komisija Hrvatske objavila je prve, nepotpune rezultate na 22 odsto obrađenih glasova i prema ovim podacima stranka Andreja Plenkovića HDZ trenutno vodi. Naime, HDZ je osvojio 71 mandat, Restart 41 mandat, a Domovinski pokret 16.

Prema ovim rezultatima, "Reformisti" imaju pet mandata, "Most" četiri kao i "Koalicija Možemo". "Pametno/Fokus/SSiP" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i HNS imaju po jedan mandat. Hrvati su danas glasali na parlamentarnim izborima. Od 7 do 19 sati građani su mogli glasati na više od 6.500 redovnih biračkih mesta, u 42 države širom sveta glasalo se na njih 112.

Prema rejtingu stranaka uoči izbora, analitičari su ocenili da će ovo biti najneizjvesniji izbori do sada, a kao favoriti su pominjani koalicija Restart, okupljena oko opozicione SDP Davora Bernardića, HDZ aktuelnog premijera Andreja Plenkovića i Domovinski pokret pevača Miroslava Škore, koji je stranku formirao nakon kraha na predsedničkim izborima.

Ovi izbori su održani nekoliko meseci pre redovnog roka uprkos svakodnevnom povećanom broju novozaraženih korona virusom u Hrvatskoj. Neobično je i to što su ovi izbori održani u letnjem periodu, a poslednji rok za njihovo održavanje je bio decembar ove godine. Hrvatska ima nešto manje od 3,9 miliona birača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NI KORONA, NI KIŠA, NI BOJKOT SZS NISU MU POMOGLI! Izlaznost na izborima u Hrvatskoj 46 odsto, u Srbiji 49! E MOJ ĐILASE

Izvor: Kurir, 05.Jul.2020

Danas su u Hrvatskoj održani parlamentarni izbori, a danas je i Republička izborna komisija objavila zvanične rezultate izbora u Srbiji.

Nastavak na Kurir...

DAN POSLE IZBORA U HDZ-u euforija, u SDP-u potop: Plenković zadovoljan, Bernardić "spreman da ode"

Izvor: Blic, 06.Jul.2020, 09:23

Andrej Plenković i HDZ pobednici su parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, podaci su Državne izborne komisije. Do 2.00 časa iza ponoći prebrojano je više od 98 odsto glasova i HDZ je osvojio 66 mandata, dok je SDP-ova Restart koalicija, u čiji prilog su išle predizborne ankete, doživela debakl i...

Nastavak na Blic...

ODJECI IZBORA U HRVATSKOJ: Sumiraju se prvi rezultati nakon izborne noći (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020

HDZ je na izborima osvojio 66 mandata, dok je SDP-ova Restart koalicija osvojila 41, Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret dobili su 16 mandata..Andrej Plenković i HDZ pobednici su parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, podaci su Državne izborne komisije. Do 2.00 časa iza ponoći prebrojano je više...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.