Izvor: Blic, 02.Apr.2023, 20:15

PRVI REZULTATI IZBORA U FINSKOJ Opoziciona partija ima tesnu prednost nad strankom Marin

Finska opoziciona desničarska Nacionalna koaliciona partija (NCP) održala je tesno vođstvo na današnjim parlamentarnim izborima, osvojivši 20,8 odsto glasova, preneo je Rojters, podsećajući da su rani rezultati neretko neprecizni. Socijaldemokratska partija premijerke Sane Marin je druga sa 20,7 odsto podrške, a onda sledi nacionalistička Partija Finaca sa 18,6 odsto, na osnovu 40,1 odsto prebrojanih glasova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka Finske Sana Marin priznala poraz na parlamentarnim izborima

Izvor: B92, 02.Apr.2023

Premijerka Finske Sana Marin iz Socijaldemokratske partije priznala je večeras poraz na danas odrćanim parlamentarnim izborima, javlja Rojters...Prethodno je lider finske opozicione desničarske Nacionalne koalicije (NPC) Peteri Orpo proglasio pobedu na izborima..."Dobili smo najviše mandata", rekao...

Nastavak na B92...

Prve projekcije: Socijaldemokrate i desnica na izborima u Finskoj imaju približan rezultat

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2023

Finska opoziciona desničarska Nacionalna koaliciona partija (NCP) održala je tesno vođstvo na današnjim parlamentarnim izborima, osvojivši 20,8 odsto glasova, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio 021...

Finska premijerka priznala poraz, pobeda konzervativaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2023

Finska premijerka Sana Marin priznala je poraz u nedelju na parlamentarnim izborima, pošto je opoziciona desničarska Nacionalna koaliciona partija (NCP) odnela pobedu. NCP je osvojio 48 od 200 mesta u parlamentu, za dlaku ispred nacionalističke Finske partije sa 46 mesta i socijaldemokrata sa 43...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.