POKS : Prevremeni izbori najbolje rešenje za prevazilaženje političke krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 19:39

POKS : Prevremeni izbori najbolje rešenje za prevazilaženje političke krize

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravio je danas ideju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi prevremeni izbori bili jedini izlaz iz situacije nametanja evropskog sporazuma za Kosovo i Metohiju.

"Jedina ispravna odluka u ovoj situaciji pritisaka zapada na Srbiju i nametanja priznanja lažne države Kosovo, nije prihvatanje njihovog ultimatuma, već raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kojima bi građani rekli šta misle o politici pojedinih stranaka i kuda Srbija treba da ide. Nadam se da će predsednik makar u ovome istrajati i da ovakav stav nije u dnevno političke svrhe, nego mu je namera iskrena", izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

"Predsednik Srbije ne treba da bude ljut na svoje koalicione partnere iz SPS, zato što ga nisu snažnije podržali na sednici skupštine, već treba da bude svestan da je ostao usamljen u svojoj pogrešnoj politici popuštanja prema zapadu i da nema više ni jednog saveznika, kako u svetu, tako ni u Srbiji", dodao je Mihailović.

"Novosti" navode, pozivajući se na izvore iz SNS, da je Vučić rekao da je veoma razočaran ponašanjem socijalista kao i da je bolje da odu u opoziciju nego da im partijski i privatni interesi vode državu.

"Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama - ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara", rekao je Vučić, kako prenosi list.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.