Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena biračka mesta u Kuli

Biračka mesta u Opštini Kula u kojoj se danas održavaju vanredni lokalni izbori, orvorena su na vreme, potvrđeno je Beti u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Predsednica OIK Nevenka Rabrenović rekla je da je svih 40 biračkih mesta otvoreno na vreme, da nije bilo nikakvih problema ili kašnjenja.

Prema podacima Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u birački spisak u toj opštini upisano je 35.914 birača.

Opštinska izborna komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Kuli proglasila je ukupno osam izbornih lista, a prva je "Aleksandar Vučić - zato što volimo Kulu", koja ima 37 kandindata za odbornike, koliko ima i mesta u lokalnoj skupštini.

Pod rednim brojem dva je "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" sa 25 kandidata, zatim tri "Pokret obnove Kraljevine Srbije - Marko Košutić" sa 25 kandidata i četiri "Ruska stranka - Dušan Hajduković - Kekini principi" sa 13 kandidata.

Pod brojem pet je odbornička lista "Pokret socijalista - Aleksandra Vulin" sa 25 kandidata, pod brojem šest "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" sa 13 kandidata, pod brojem sedam "Partije ujedinjenih penzionera Srbije - Milan Krkobabić - I Kula je Srbija" sa 25 kandidata i pod brojem osam novi građanski pokret koji se pojavio upravo pred ove izbore "Grupa građana Kritična masa" sa 15 kandidata.

Savez za Srbiju, u kojem je i Demokratska stranka koja ima odbor na lokalu u Kuli, ranije je saopštio da će bojkotovati vanredne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer su "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Osim u Kuli, vanredni lokalni izbori biće održani i u opštinama Kladovo i Doljevac, dok će redovni biti samo u Lučanima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.