Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli održavaju se lokalni izbori.
Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvuje osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasa se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Kako javlja dopisnik RTS-a u Lučanima, do 18 časova glasalo je 54,79 odsto upisanih birača.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Glasanje na biračkom mestu 25 u Kotraži jutros je oko devet časova prekinuto na pola sata.
Predsednik opštinske izborne komisije u Lučanima, Jovan Kovačević kaže da je neformalna grupa ljudi, koji nemaju funkcije na biračkim mestima niti su birači, a nisu ni građani opštine Lučani, pokušala da uđe u prostorije na biračko mesto u učionici osnovne škole.
Oni su nameravali, naveo je Kovačević, da predoče biračkom odboru "neke činjenice", na šta odbor nije pristao, pa je to bio razlog da glasanje na tom biračkom mestu bude prekinuto na pola sata.
Incident na istom biračkom mestu prijavljen je policiji, koja je identifikovala osumnjičenog za nasilničko ponašanje prema dvoje birača, saopštio je MUP.
Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić – Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).
Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić – SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" – Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.
Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za deset manje nego do sada.
U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubića, građani biraju 37 odbornika u lokalnoj skupštini.
Do 18 časova u Doljevcu je glasalo blizu 65 odsto građana.
Prema navodima opštinske izborne komisije, u Doljevcu glasanje protiče bez problema i incidenata.
Na izborima se takmiči pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac".
Pravo glasa na izborima u Doljevcu ima 14.700 građana.
U opštini Kula oko 36.000 birača glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika.
Do 18 časova u Kuli je glasalo 45 odsto građana.
Za sada nema prijavljenih neregularnosti ili incidenata.
Na izborima u Kuli učestvuje osam izbornih lista: Aleksandar Vučić – Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije – Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković – Kekini principi, Pokret socijalista – Aleksandar Vulin, SRS – dr Vojislav Šešelj, PUPS – Milan Krkobabić i Grupa građana "Kritična masa".
Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu glasaju građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu.
Izlaznost do 19 sati je 47 procenata.
Sva biračka mesta su otvorena na vreme, iako je u polovini opštine Kladovo jutros bilo prekida u napajanju strujom.
Opštinskoj izbornoj komisiji do sada nisu prijavljene nepravilnosti.
Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa ima nešto više od 22.300 građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LOKALNI IZBORI: Izlaznost u Lučanima do 10 sati – 6,6 odsto

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2018

Učestvuje osam lista, a pravo glasa ima 16 473 birača LUČANI – JUTROS u sedam časova otvorena su biračka mesta na sva 43 biračka mesta u Lučanima, gde se održavaju redovni lokalni izbori.Učestvuje osam lista, a pravo glasa ima 16 473 birača. Izlaznost do 10 časova bila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.