Naprednjaci pobedili u Doljevcu, Lučanima, Kladovu i Kuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2018, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci pobedili u Doljevcu, Lučanima, Kladovu i Kuli

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, SNS je na lokalnim izborima u Doljevcu osvojio 83,36 odsto glasova. Naprednjaci su pobedili i u Lučanima, Kuli i Kladovu, pokazuju prvi podaci.

Kako javlja dopisnik RTS-a, dve trećine odbornika u Lučanima činiće SNS. U toj opštini, glasalo je oko 70 odsto građana upisanih u birački spisak. Sva biračka mesta su zatvorena na vreme.

Na redovnim izborima u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lučani učestvovalo je osam lista, a pravo glasa imalo je 16.483 birača. Glasalo se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima sa 22 od ukupno 37 biračkih mesta u Doljevcu, SNS je osvojio 83,36 odsto, Jedinstvna Srbija je druga sa 6,34, a cenzus je prešao još SPS sa 5,48.

Ispod crte ostali su PUPS sa 1,72, SRS sa 1,21 i Grupa građana za demokratski Doljevac sa 0,31 odsto.

Na izbore je izašlo oko 70 odsto Doljevčana.

U opštini Kula, prema prvim nezvaničnim podacima, SNS je dobio 59,55 odsto glasova, odnosno imaće 20 odbornika, SPS imaće četiri odbornika.

U toj opštini oko 36.000 birača glasalo je na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika. Prema podacima izborne komisije, u Kuli je glasalo 50 odsto građana.

Prema prvim podacima, SNS je osvojio 58,22 odsto glasova u Kladovu. Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu glasali su građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu. Izlaznost je 43,55 procenata.

Pravo glasa u četiri opštine imalo je skoro 90.000 građana.

Više incidenata, najteži u Lučanima

Lokalne izbore u četiri opštine obeležilo je više incidenata, a najteži je zabeležen večeras u Lučanima, kada je lider Dveri Boško Obradović sa grupom partijskih saradnika oko 19.00 sati upao u policijsku stanicu u Guči, posle čega je, prema medijima, ministar policije Nebojša Stefanović ponudio ostavku, a u toku je sednica vrha Srpske napredne stranke.

Bilo je i drugih, mada manjih incidenata, poput slučaja u Kladovu, gde je priveden i dao izjavu potpredsednik OO SPS, jer je prišao ispred biračkog mesta nepoznatoj osobi i pitao šta tu radi.

Aktivisti SNS-a žalili su se na nepravilnosti i u Kladovu.

Prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Kladovo" i kandidat za predsednika te opštine Saša Nikolić izjavio je da je kandidat SPS za predsednika opštine Radovan Arežina na "najbrutalniji način vređa, presreće i fizički nasrće na aktiviste SNS".

Pripadnici policije identifikovali su tokom dana B. P. (37) iz Prijepolja kao osobu koja je na biračkom mestu u Kotraži, u opštini Lučani, napala dvoje građana koji su došli da glasaju na lokalnim izborima.

Srpska napredna stranka saopštila je da su pristalice Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i ometali izborni proces.

SNS je saopštila da ima pouzdane informacije da je jedan od lidera SZS Dragan Đilas lično naredio razbijanje biračkih kutija i uništavanje dela izbornog materijala u opštini Lučani.

Jedan od lidera SZS Boško Obradović tokom dana je saopštio da je policija na pojedinim biračkim mestima u Lučanima hapsila opozicione aktiviste.

On tvrdi da je u policijskoj stanici u Guči priveden Borko Puškić, predsednik IO Dveri, jer je, kako je rekao na konferenciji za novinare, sprečio da se u Kotraži koriste paralelni spiskovi, saopštio je SZS.

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je da predstavnici Saveza za Srbiju, među kojima su prepoznali ljude iz Dveri, pozivali njihove članove i simpatizere i vršili pritisak na njih da ne glasaju za POKS, preteći im i ucenjujući ih.

Posmatračka misija CRTA navela je da su veće nepravilnosti zabeležene na 11 od ukupno 43 biračka mesta, među kojima su glasanje bez ličnih isprava, kršenje tajnosti glasanja, nekorišćenje nevidljivog spreja i UV lampe, kao i slučajevi vođenja paralelnih spiskova glasača.

"Kao vid pritiska na birače, izdvajamo slučaj u Kotraži gde su neidentifikovane osobe ispred biračkog mesta legitimisala birače", navodi CRTA.


Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Izvor: RTS, 16.Dec.2018

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli održavaju se lokalni izbori. . Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvuje osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasa se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014....

Nastavak na RTS...

Danas lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Izvor: Blic, 16.Dec.2018

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli danas će biti održani lokalni izbori. Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovaće osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.