Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 07:45

OFID: Izbore obeležile brojne nepravilnosti, ogroman broj nevažećih listića

Posmatračka misija Organizacija za fer izbore i demokratiju saopštila je da su izbori održani 21. juna, kao i delimično ponovljeni izbori 1. jula obeleženi brojnim nepravilnostima kao što su postojanje paralelnih biračkih spiskova, politički aktivizam ispred glasačkih mesta, fotografisanje glasačkih listića i organizovano glasanje.

Prema njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podacima, na ovim izborima bilo je skoro četiri odsto nevažećih listića, odnosno glasovi 120.000 birača nisu uvaženi, što je najveći takav broj u nekoliko izbornih ciklusa.

"Mi smo takođe imali još jedan negativan rekord, a to je da je glasanje na ovim izborima ponovljeno na ukupno 234 biračka mesta i ako znamo da je 2014. godine glasanje ponovljeno samo na jednom biračkom mestu, a 2016. na 15 biračkih mesta, onda smo za izbore koji su bili održani 21. juna imali uvećanje koje je petnaestostruko", rekao je Vladimir Petrović iz Organizacije, prenosi N1.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Još traju izbori - glasanje u Panteleju na 2 biračka mesta počelo na vreme

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2020

Izbori održani 21. juna nikako da se okončaju, jer se danas glasa na 2 biračka mesta u Opštini Pantelej, gde su 21. juna zabeležene najveće nepravilnosti. Prvo je glasanje tu bilo poništeno, a onda je odlučeno da se ipak ponovi. Birališta su, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji, otvorena jutros...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.