OFID: Izbore obeležile brojne nepravilnosti, ogroman broj nevažećih listića

Posmatračka misija Organizacija za fer izbore i demokratiju saopštila je da su izbori održani 21. juna, kao i delimično ponovljeni izbori 1. jula obeleženi brojnim nepravilnostima kao što su postojanje paralelnih biračkih spiskova, politički aktivizam ispred glasačkih mesta, fotografisanje glasačkih listića i organizovano glasanje.
OFID: Izbore obeležile brojne nepravilnosti, ogroman broj nevažećih listića
Foto: 021.rs

Prema njihovim podacima, na ovim izborima bilo je skoro četiri odsto nevažećih listića, odnosno glasovi 120.000 birača nisu uvaženi, što je najveći takav broj u nekoliko izbornih ciklusa.

"Mi smo takođe imali još jedan negativan rekord, a to je da je glasanje na ovim izborima ponovljeno na ukupno 234 biračka mesta i ako znamo da je 2014. godine glasanje ponovljeno samo na jednom biračkom mestu, a 2016. na 15 biračkih mesta, onda smo za izbore koji su bili održani 21. juna imali uvećanje koje je petnaestostruko", rekao je Vladimir Petrović iz Organizacije, prenosi N1.

  • ЛиМан

    05.07.2020 09:30
    Искрено
    Имали су представнике на два места и нису имали примедбе на истим, сем сада накнадно.
    Толико о њиховом професионализму.
  • Banacan

    05.07.2020 09:28
    Nevalja ponavljati izbore tamo gde je utvrdjena nepravilnost? Po vama treba po ustaljenom krasti kao od 2000.i onda su izbori ok. Ako je neko precrtao listic taj je ispunio gradjansku obavezu glasanja i pokazao da mu niko nije odgovarao na listi al je i pokazao da nije medju 4% bojkotasa koji nemaju program vec nadu u puc i puko otimanje vlasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.