Nekadašnji restoran Lipov lad u Nišu postaje vrtić, raspisan tender za radove

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2024, 12:55

Nekadašnji restoran "Lipov lad" u Nišu postaje vrtić, raspisan tender za radove

Zgrada u niškom naselju Duvanište koja je dugo korišćena kao trgovina, a potom kao restoran "Lipov lad", biće pretvorena u vrtić koji će moći da primi do 115 mališana. Grad Niš je raspisao javnu nabavku kojom traži izvođača koji će osmisliti projekat prenamene objekta, ali i izvesti radove na rekonstrukciji.

Da će objekti Medikoterapije u Čairu i nekadašnjeg restorana biti adaptirani u vrtiće najavili su prošle godine iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << U godini kada se održavaju lokalni izbori u Nišu rekonstrukcija "Lipovog lada" će i krenuti.

Tender za izradu tehničke dokumetacije (Idejnog Rešenja, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje) i izvođenje radova raspisan je pre nekoliko dana i otvoren je do 18. marta.

Kako stoji u dokumentaciji, objekat je u gradskoj svojini i površine je 516 kvadratnih metara. On će, kako je planirano, ili dobiti novi sprat ili biti dograđen u nivou prizemlja.

Pre početka projektovanja, potrebno je sprovesti sva potrebna ispitivanja konstrukcije, kako bi se planirala dogradnja nove etaže ili se dogradnja može isplanirati i u prizemnom delu objekta povećanjem gabarita postojećeg - stoji u dokumentaciji.

Ističe se da su instalacije u dobrom stanju, da je objekat priključen na toplovodnu mrežu, kao i da postoji ekonomski deo koji se može iskoristiti.

Postojeći objekat, ukoliko je moguće, iskoristiti u što većoj meri. Ekonomski deo restorana, uz određene korekcije, može da odgovori potrebama ekonomskog dela predškolske ustanove - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Napominje se da je potrebno predvideti boravak pet mešovitih grupa, kao i da će u vrtiću biti smešteno okvirno 115 deteta.

Ukupan rok za izradu tehničke dokumentacije je 85 kalendarskih dana, a potom slede i radovi. Koliko će sve biti plaćeno, nema informacija, jer u tenderskoj dokumentaciji KLER nije ispunio deo o procenjenoj vrednosti radova.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Lada

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ponovo ispale kocke iz zidina Tvrđave, za sređivanje se čeka KLER

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2024, 10:01

Nekoliko kamenih kocki ispalo je iz zidina niške Tvrđave, a za sređivanje oštećenja čeka se javna nabavka koju mora da raspiše Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da je Zavod za zaštitu spomenika obavestio o tome Grad Niš, a Grad Niš je to...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.