Ponovo ispale kocke iz zidina Tvrđave, za sređivanje se čeka KLER

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2024, 10:01

Ponovo ispale kocke iz zidina Tvrđave, za sređivanje se čeka KLER

Nekoliko kamenih kocki ispalo je iz zidina niške Tvrđave, a za sređivanje oštećenja čeka se javna nabavka koju mora da raspiše Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da je Zavod za zaštitu spomenika obavestio o tome Grad Niš, a Grad Niš je to prosledio KLER-u odakle ne odgovaraju kada će nabavka biti pokrenuta.

Novo oštećenje niške Tvrđave; foto: Nikola Đukić Prošle godine Tvrđava je obeležila 300. godišnjicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a u 301. godini postojanja već je "doživela" drugo oštećenje. Početkom godine su ispale kocke kod ulaza, ali sada je situacija malo gora.

Više kamenih kocki sa zidina Tvrđave ka pijaci i Rovčetu ispalo je i nalazi se na zemlji ispred. Većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da je Zavod za spomenike obavestio Grad, a Grad prosledio informaciju KLER-u.

Da bi se uradili bilo kakvi radovi, uz uslove Zavoda, mora da se raspiše nabavka i izabere izvođač radova koji bi to uradio, pod određenim uslovima, kao što je bilo i pre dve godine kada su ispale table sa druge strane Tvrđave. Nabavka će biti raspisana za sve nepravilnosti u vezi sa celom Tvrđavom, ali to ćete morati da pitate KLER - rekla je Anastasov.

Kada će biti raspisana javna nabavka i šta će tačno biti traženo pitanja su koja su prosleđena KLER-u, ali odgovora nema.

Početkom godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je “prolećno sređivanje” Tvrđave, a verovatno ovo nije deo sređivanja.

Grad Niš je formirao odsek u Turističkoj organizaciji čija je nadležnost briga o Tvrđavi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.