NEVEROVATNI REZULTATI ANKETA U NEMAČKOJ: Snage desnice JAČAJU iz dana u dan, OVA stranka je druga po snazi u zemlji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 18:17

NEVEROVATNI REZULTATI ANKETA U NEMAČKOJ: Snage desnice JAČAJU iz dana u dan, OVA stranka je druga po snazi u zemlji!

AfD je prethodno odnela pobedu u jednom okrugu i u jednom gradu na istoku zemlje

Na lokalnim izborima u Nemačkoj radikalno desna Alternativa za Nemačku (AfD) dostigla je i novi rekord popularnosti svih vremena.

, a rast popularnosti je pokazala najnovija anketa koju je sprovela državna televizija ARD, piše Dojče vele.

Kako se navodi, u saveznoj državi Tiringiji je jedna anketa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazala da ta partija ima 34 odsto podrške, ali i da na saveznom nivou broj njenih pristalica u Nemačkoj raste.

Ako bi sada bili održani izbori za Bundestag, Alternativa za Nemačku bi dobila 20 odsto glasova, što je njen najbolji rezultat u tradicionalnoj mesečnoj anketi pod nazivom "Nemački trend" koja se sprovodi po nalogu Prvog programa nemačke televizije ARD.

Institut za ispitivanje javnog mnjenja "Infratest dimap" je između 3. i 5. jula anketirao 1.305 ispitanika koji imaju pravo glasa, a prema dobijenim rezultatima trenutna koalicija na vlasti u Nemačkoj ne bi dobila većinu, dok bi AfD postala druga najjača politička snaga u zemlji.

Socijaldemokrate (SDP) bi, kao i prošlog meseca, imali nepromenjenih 18 odsto podrške, Zeleni 14 odsto, što je jedan procenat manje nego prošlog meseca i njihov najgori rezultat od septembra 2018., a Liberali (FDP) bi takođe dobili nepromenjeni procenat podrške od sedam odsto.

Najjača stranka na saveznim izborima bio bi blok saveznih demohrišćana (CDU) i bavarske sestrinske stranke CSU, oni bi osvojili 28 odsto glasova, što je jedan procenat manje nego u junu.

Levica bi dobila četiri odsto podrške i više ne bi bila zastupljena u Bundestagu, prema tom istraživanju.

Kancelar Nemačke Olaf Šolc iz SDP-a predvodi koalicionu vladu sa Zelenima i FDP-om.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Desničari jačaju u Nemačkoj: Alternativa za Nemačku trenutno druga najjača stranka u zemlji

Izvor: 24sedam.rs, 09.Jul.2023, 00:28

Ako bi sada bili održani izbori, trenutna koalicija na vlasti ne bi dobila većinu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.