Mrkonjić: Ako ostanemo na vlasti, bez skuplje struje i u 2013.

Izvor: S media, 26.Feb.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Ako ostanemo na vlasti, bez skuplje struje i u 2013.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je danas da struja sigurno neće poskupeti ove godine kao i da, ukoliko ostane ista vlada, poskupljenja neće biti ni u 2013.

"Planirano je da ove godine nema poskupljenja i neće ga ni biti, a da li će biti naredne godine to neka nova vlada odluči. Ako mi budemo u toj vladi neće biti u naredne dve godine", rekao je Mrkonjić novinarima tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda zajedno sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem.

Čanak: Izbori će biti raspisani u narednih 10 dana

Ispali iz sistema: EPS ne sluša čak ni Tadića

Dinkić: Toma će biti novi Dačić

"Što se tiče informacija o poskupljenju struje koje su se pojavile pre nedelju ili dve bio sam jasan - o tome nema reči", dodao je ministar.

Govoreći o gorivu, Mrkonjić je naglasio da na cene utiče slobodno tržište kod nas i u svetu.

"Te varijacije od jedan, dva ili tri dinara gore ili dole su rezultat komercijalnih odnosa i stanja na tržištu. Gde god se desi problem kao sad u Iranu, onda cena nafte skače i pada i vlada na to nema nikakav uticaj", naveo je ministar.

Vlada će intervenisati u slučaju "drastičnih promena ", kazao je on i dodao da se to ne očekuje.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.