Mihajlović: Izbori u Beogradu za nekoliko meseci

Izvor: RTS, 23.Okt.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izbori u Beogradu za nekoliko meseci

Za nekoliko meseci biće održani izbori za Skupštinu Beograda, najavila potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović. Uskoro sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem o restrukturiranju "Srbijagasa", rekla Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zorana Mihajlović izjavila je da će izbori u Beogradu biti održani za nekoliko meseci.

Prema njenim rečima, radi se na formiranju privremenog veća u Beogradu, kako bi grad funkcionisao dok se ne raspišu izbori.

Na sednici 24. septembra Skupština grada Beograda razrešila je Dragana Đilasa dužnosti gradonačelnika Begrada.

Pošto je od tada prošlo skoro mesec dana, uskoro će uslediti i formiranje privremene uprave sve do raspisivanja gradskih izbora.

Zorana Mihajlović, koja je i ministarka energetike, izjavila je da će vrlo brzo biti održan sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem o restrukturiranju "Srbijagasa".

"Mi svi već sada trpimo zato što 'Srbijagas' nije reformiran u profitabilnu kompaniju. Energetska stabilnost države trpi", rekla je ministarka.

Rekla je da je razgovarala sa premijerom Dačićem o "Srbijagasu" i da je on rekao da će "svakako sesti da razgovaraju o energetici".

"Srbijagas je pojeo sam sebe, ali ja neću dozvoliti da pojede gasni sektor Srbije", istakla je Zorana Mihajlović i rekla da "ko nije sposoban da vodi preduzeće, neće ga ni voditi".

Mihajlovićeva je navela da je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović pre tri sedmice na sastanku s njom i ministrima finansija i privrede, Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem, obećao da će dostaviti plan restrukturiranja tog javnog preduzeća.

"Pre deset dana je taj plan trebalo da dostavi, ali još to nije učinio", rekla je Mihajlovićeva.

Iskoristiti sve resurse

Stav Srbije je da iskoristi sve resurse koje ima za povećanje energetske stabilnosti, uljučujući ugalj i uljne škriljce, izjavila je Zorana Mihajlović.

Rekla je da, iako se dosta govori o gašenju elektrana na ugalj, to nije sporno za Srbiju, ali je navela da do tog trenutka mora da se obezbedi energetska stabilnost zemlje.

Kako je navela, to znači da ako Srbija ima mrki ugalj, treba da gradi termoelektrane, a ako ima uljne škriljce iz kojih može da se dobije sintetička nafta, to će i dobiti.

Ministarka je rekla da se na taj način povećava snaga, stabilnost i jačina države, što se ne postiže razmišljanjem kako da se uveze energija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarka i Dačić o Srbijagasu

Izvor: B92, 23.Okt.2013

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović kaže da će vrlo brzo biti organizavan poseban sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem o poslovanju Srbijagasa i stanju u energetici...U izjavi novinarima u hotelu Metropol, MIhajlović je rekla da se danas videla sa premijerom Dačićem, i da je on potvrdio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.