Izvor: S media, 06.Feb.2013, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Dačić mora da da ostavku zbog veza sa Šarićevim klanom

Na pitanje o mogućnosti izbora, lider D S S Vojislav Koštunica rekao je za RTS da njegova stranka uvek vodi računa o organizaciji i spremnosti, a ovog puta tu je i dodatni razlog.

"Ipak, izbori su bili skoro, bude li ih i na proleće, to je veliki izdatak, veliko opterećenje, prezasićeni su ljudi. Postavlja se pitanje zašto da budu ponovni izbori. Ima onih koji žele da se ovaj proces >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Briselu odvija što brže, a izbori usporavaju stvari, ali mora postojati neki jak razlog da se posle promene vlasti izbori održe za godinu dana. D S S smatra da taj razlog postoji, to je način na koji premijer vodi pregovore u Briselu, i da treba da podnese ostavku, jer je radio na uspostavljanju granice sa Kosovom i razgradnji Srbije, a postavilo se pitanje i o članstvu Kosova u UN, a od te izjave se predsednik ogradio."

Drugi razlog je, kaže, sve što se saznaje o vezi premijera sa Šarićevim narkoklanom.

"To je veoma ozbiljno i u ozbiljnoj zemlji Vlada bi pala. Ne kažem da je Dačić znao ko su ti ljudi, ali suviše je ljudi umešano, a to nisu kafanski susreti, nego susreti kroz koje su članovi Šarićevog klana imali koristi, a Srbija štetu. To su jaki razlozi za izbore, to jest nešto zbog čega bi premijer Dačić trebalo da podnese ostavku", kaže Koštunica.

"Politika je jedinstvena, ali vodi je predsednik Vlade. Premijer je nudio nešto što od njega nije ni traženo, kao što je članstvo Kosova u UN. "Ja tu kritiku njemu upućujem, kao upozorenje i kritiku celoj vladi, bez kalkulacija. Stvari su jasne, kritikujemo onoga na čelu Vlade, jer sve što on čini pada na Vladu u celini, isto kao što će i ova afera Šarić, ako se ne rasplete, pogoditi celu Vladu".

Na pitanje vidi li sebe uz radikale, Dveri, i vidi li sebe kao lidera pokreta tzv. desnog DOS-a, o kojem se spekuliše još uvek kao ideji ako dođe do izbora, rekao je da je politika DŠ vrlo jasna, državotvorna, postoji nešto što je razlikuje od drugih a to je ideja političke neutralnosti.

(RTS)

FOTO: S media
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.