Kosovski lokalni izbori 22. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski lokalni izbori 22. oktobra

Kosovski predsednik Hašim Tači potpisao je danas dekret o održavanju lokalnih izbora 22. oktobra, prenosi prištinski sat "Gazeta ekspres".

Prethodno je portal "Lajmi" objavio da se većina kosovskih stranaka na sastanku sa Tačijem izjasnila da bi lokalni izbori na Kosovu i Metohiji trebalo da budu održani 22. oktobra.

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Uran Ismaili nije se izjasnio o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << datumu, ali smatra da 22. oktobar nije idealan.

U međuvremenu, generalni sekretar Demokratskog saveza Kosova Ismet Bećiri je predložio da lokalni izbori na Kosovu i Metohiji budu održani 22. oktobra, a taj predlog su podržali predstavnici pokreta Samoopredeljenje, Inicijative za Kosovo, AKR i Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.