Izvor: JUGpress.com, 05.Mar.2019, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija albanskih partija pobedila u mestu Tuzi, proslava uz zastave i patriotske pesme

TUZI

Pobeda koalicije albanskih partija u Tuzima kod Podgorice na lokalnim izborima u ovoj novonastaloj opštini snažno je odjeknula u svim mestima gde Albanci žive izvan Crne Gore, prenose mediji na albanskom.

Ova pobeda je označena kao pobeda svih Albanaca na Balkanu.

Pozdravljena je i od državnih funkcionera na Kosovu, u Albaniji i drugde.

Ova pobeda je najviše proslavljena medju Albancima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Crne Gore, najviše u u Tuzima, gde su, uz uzvike i patriotske pesme, najavljeni i veliki politički zahtevi, koji se nisu da sada čuli medju njima.

Vijorile su se brojne albanske zastave a vidjene su i zastave bivše OVK.

Neki od okupljenih su uzvikivali “UCK, UCK (OVK, OVK)”, prenose mediji.

Okupljeni su pevali pesme sa isključivo sa jakim patriotskim značenjem .

Pesme je pevao Nikola Nikprelja, za koga mediji navode da je “slavni albanski stvaralac i interpretator tih pesama” a inače je iz Tuza.

Pesme su bile poput ove: “Mi smo Iliri, mi smo Teute, odrasli smo po ratovima, svi katolici me gde bili, imaju samo jednu majku”.

Iz ovog kraja Crne Gore je i vodja ustanka iz 1911 godine, Ded Djon Ljulji, koji je te godine i podigao albansku zastavu baš u ovom kraju , u selu Decici.

Član Gradskog veća grada Njujorka Mark Djonaj, koji je rodom iz Ulcinja, rekao je da je ovo velika pobeda svih Albanaca, ma gde oni bili.

On je, inače, baš zbog izbora u Tuzima došao sa grupom albanskih aktivista iz Njujorka.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.