KACIN: NIJE PROBLEM RASPISIVANJE, VEĆ ODRŽAVANJE IZBORA

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KACIN: NIJE PROBLEM RASPISIVANJE, VEĆ ODRŽAVANJE IZBORA

BEOGRAD - Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da za Brisel nije problem to što je Srbije raspisala izbore na Kosovu, sve dok se ti izbori ne budu održali.

"Sve dok se ti izbori ne budu održavali, neće biti razloga da sumnjamo u posvećenost Srbije svom putu ka Evropskoj uniji", rekao je Kacin za Radio "Slobodna Evropa".

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << raspisala je juče lokalne izbore u većini opština u Srbiji, između ostalog i na Kosovu za 6. maj. Istog dana biće održani i parlamentarni izbori.

"Mi se u to raspisivanje svakako ne želimo mešati. Međutim, mislim da je iz Brisela došlo toliko jasnih poruka koje govore o tome da se Srbija mora dokazati na delima, a ne na rečima, da su razumeli i naša očekivanja što se tiče eventualnog dobijanja datuma za početak pregovora, koji je krajnji cilj Srbije", rekao je Kacin.

On je kazao da je "očigledno" da Briselu neće biti problem to što je Srbija raspisala izbore, ali će biti problem ako oni budu održani.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.