Jandroković: Izbori u HDZ na proleće, Plenković moj kandidat

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jandroković: Izbori u HDZ na proleće, Plenković moj kandidat

Predsednik Hrvatskog sabora i generalni sekretar HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da će se unutarstranački izbori u HDZ-u održati na proleće.

Biće održani, kako je naveo, u skladu sa statutarnim rokovima.

Poručio je kako je njegov izbor za predsednika stranke aktuelni predsednik, premijer Andrej Plenković.

"Unutarstranački izbori biće u skladu s statutarnim rokovima - to znači ovog proleća. Nema nikakvog odgadjanja", rekao je Jandroković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u intervjuu za Novu TV.

On je dodao da se na unutarstranačkim izborima direktno biraju predsednik HDZ-a, njegov zamenik, potpredsednici stranke i na nižim nivoima županijski, gradski i opštinski predsednik te njihovi potpredsednici, prenela je Hina.

Pojasnivši da sve to traje tri meseca, Jandroković je najavio da će HDZ unutarstranačke izbore raspisati u idućih nekoliko nedelja.

Jandroković je istakao da je aktuelni predsednik HDZ-a, premijer Plenković, njegov kandidat, i da smatra da on treba da vodi HDZ i iduće četiri godine jer je najbolji kandidat.

"Smatram da je on najbolje rešenje, ne samo za HDZ, nego i za Hrvatsku", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.