Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima da bi izašli na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2013, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima da bi izašli na izbore

Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić ocenio je u ponedeljak da lokalni izbori na Kosovu nisu statusno neutralni i optužio premijera Srbije Ivicu Dačića da podvalama nastoji da navede Srbe da na njima učestvuju.

Izbori nisu statusno neutralni, naprotiv: Marko Jakšić  

"Predsednik Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << misli da Srbi sa Kosova i Metohije nisu dovoljno pametni. Kako izbori mogu da budu statusno neutralni, kada ih potpisuje Atifete Jahjaga (predsednica Kosova) i kada se održavaju na osnovu zakona o lokalnoj samupravi samoproglašene države Kosovo", rekao je Jakšić novinarima u Skupštini Srbije.

Dodao je da se Dačić navodno bori da se skine sa glasačkih listića grb republike Kosovo i naveo da je to još jedna podvla premijera.

"To su podvale koje treba da navedu Srbe da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet izdaje koja se desila potpisivanjem Briselsog sporazuma", rekao je Jakšić.

On je pozvao Vladu i parlament da faktički priznaju privremnu Skupštinu autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je birana na osnovu zakona o lokalnoj samoupravi države Srbije, a ne da vlast priznaje "separatističku, monstrum tvorevinu koja se zove nezavisno Kosovo".

Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, sutra se ponovo sastaju sa visokom predstvnicom Ketrin Ešton u Briselu, na kojem će rapsravljati i o lokalnim izobrima na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima da bi izašli na izbore

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2013

BEOGRAD - Poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić ocijenio je danas da lokalni izbori na Kosovu nisu statusno neutralni i optužio premijera Srbije Ivicu Dačića da podvalama nastoji da navede Srbe da na njima učestvuju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.