Izbori za kosovsku skupštinu možda u martu

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za kosovsku skupštinu možda u martu

Kosovski parlamentarni izbori mogli bi da budu održani u martu, pišu prištinski mediji. Kako navode, sa tim su se saglasila tri glavna politička lidera i međunarodni predstavnici.

Prištinski mediji javljaju da bi izbori za kosovsku skupštinu mogli bi da budu održani u martu, a ne junu, kako se očekivalo. Kao mogući datumi pominju se 16, 23. ili 30. mart.

Pozivajući se na TV Klan Kosova, mediji prenose da su se sa ovim složila tri glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politička lidera - Hašim Tači iz Demokratske partije Kosova, Isa Mustafa iz Demokratskog saveza Kosova i Ramuš Haradinaj iz Alijanse za budućnost Kosova, kao i međunarodni predstavnici.

Do sada nijedna od političkih stranaka nije zvanično potvrdila ovu vest, ali Klan Kosova navodi da ima nekoliko razloga za takav dogovor tri glavna politička lidera, a pre svega to što su kosovska vlada i skupština nefukcionalni i ne mogu da donesu nijednu odluku koja bi imala punu legitimnost.

Takođe, ocenjuje se da bi izbori u martu, koji bi se poklopili sa srpskim izborima, dali legitmine predstavnike koji bi mogli da nastave proces dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

TV Klan Kosova navodi i da bi ti predstavnici trebalo da imaju puni legitimitet kako bi se suočili sa novim izazovima koji mogu proizaći iz istrage o trgovini organima.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Izbori za kosovsku skupštinu možda u martu

Izvor: Blic, 29.Jan.2014, 00:47

Izbori za kosovsku skupštinu mogli bi da budu održani u martu, a ne junu, kako se očekivalo, prenose prištinski mediji a kao mogući datumi pominju se 16, 23 ili 30 mart, objavili su večeras prištinski mediji. ..Pozivajući se na TV Klan Kosova mediji prenose da su se sa ovim složila tri glavna...

Nastavak na Blic...

Tači preko Fejsbuka demantovao vest o izborima u martu

Izvor: Press, 29.Jan.2014

Pozivajući se na TV Klan Kosova prištinski mediji su juče preneli da su se tri glavna politička lidera - Hašim Tači iz Demokratske partije Kosova (DPK), Isa Mustafa iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Ramuš Haradinaj iz Alijanse za budućnost Kosova (ABK) kao i međunarodni predstavnici složili...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.