Izbori uživo: Izlaznost po Cesidu do 14 sati 28,7 posto, CRTA upozorava na nepravilnosti

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori uživo: Izlaznost po Cesidu do 14 sati 28,7 posto, CRTA upozorava na nepravilnosti

Beogradski izbori 2018 za odbornike Skupštine Grada Beograda održavaju se danas u glavnom gradu Srbije. Prema najnovijim podacima Cesida do 14 sati u Beogradu izlaznost je 28,7 odsto

Na izborima u prestonici može da glasa 1.606.931 birač na 1.185 biračkih mesta. Za 110 odborničkih mesta u beogradskom parlamentu bore se 24 izborne liste.

Od 24 izborne liste 20 je ispunilo uslove za određivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << proširenog sastava biračkih odbora i GIK-a, tako da se očekuje da na svakom biračkom mestu bude po tridesetak ljudi.

Akreditovano je i šest posmatrača sa 650 ljudi, koji će pratiti rad biračkih odbora na terenu, a * moći će i da prisustvuju centrali GIK-a, gde će se obavljati konačna verifikacija rezultata izbora.

12.59 - Aktivisti Srpske napredne stranke napadnuti su u naselju Braćje Jerković, kao i na Zvezdari, saopštila je ta stranka.Srpska napredna stranka saopštila je da je kampanja dela opozicije danas rezultirala i direktnim fizičkim napadima na članove SNS-a na nekoliko mesta u Beogradu - na Voždovcu i na Zvezdari. S druge strane, u pokretu Dosat je bilo, žalili su se na više nepravilnosti između ostalog i za napad na njihovu kontrolorku i migrante koji su sa sveže izvađenim ličnim kartama glasali na pšojedinim biračkim mestima.

11.50 - Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković glasao je na na biračkom mestu na Novom Beogradu.

11.34 Zoran Lukić, predsednik GIK, naveo je na konferencije za medije u 11 časova da su sva biračka mesta u Beogradu otvorena na vreme i da glasanje protiče bez nepravilnosti. On je i demantovao navode da su vršena naknadna upisivanja u birački spisak, istakavši da se on zaključuje 15 dana pre glasanja.

- Do 10 časova izlaznost u Beogradu je 7,24 odsto. Ako je uporedimo sa prošlogodišnjima predsedničkim izborima, tada je iznosila oko 9 odsto, što znači da je sada manja. Da li je na to uticalo loše vreme ili nepšto drugo, ne znamo. Pozivamo Beograđane da izađu na glasanje".

11.05 - Prema obe posmatračke organizacije, jedina veća nepravilnost zabeležena je u Mladenovcu, na biračkom mestu broj 16, gde je bilo nekih izmena u biračkom spisku, i očekuje se stav Gradske izborne komisije.CRTA navodi i da su nepravilnosti koje su do sada zabeležene samo pojedinačni, izolovani slučajevi i ne mogu se smatrati trendom. Ta organizacija ukazuje i da gotovo polovina biračkih mesta nije dostupna osobama sa invaliditetom.

10.55 -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na biračkom mestu broj 34 u opštini Savski venac.

Dodik je građansku dužnost obavio u 10 sati na glasačkom mestu u Školi za dizajn u Krupanjskoj ulici.

Dodik i premijerka brnabić glasali su na istom biračkom mestu.

10.27 - Programski direktor Crta Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare da birački proces protiče uglavnom normalno, da je 94 odsto biračkih mesta u Beogradu otvoreno na vreme, da je tri odsto otvoreno pre vremena i tri odsto sa manjim zakašnjenjem.

"Posmatrači Crte od 6 sati dežuraju na 450 biračka mesta, gde posmatraju birački proces na i ispred biračkih mesta", rekao je Nedeljkov.

Prema njegovim rečima, na manje od jedan odsto biračkih mesta kontrolni listić nije ubačen pre početka glasanja, a na 17 odsto mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora iako su u obavezi da budu.

10.11 - Izlaznost do 9 sti u Beogradu je 3,9 odsto, saopštio je CESID.  To je manje u odnosu na izbore 2017, 2016. i 2014.godine, saopštio je CESID.

09.44 - Ministar spoljnih poslova i šef SPS-a Ivica Dačić glasao je u 9 sati i 15 minuta na biračkom mestu broj 35 u opštini Savski venac. Dačić je glasao u prisustvu supruge i sina Luke, koji je danas glasao prvi put.   

09.31 - Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Dragan Šutanovac glasao je jutros na biračkom mestu broj 66, u Mesnoj zajednici Novo Mirijevo. Šutanovac je građansku dužnost obavio oko 9 sati, u pratnji sinova.

09.25 - Aja Jung, kandidat  na listi "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd", glasala je nešto pre 9.00 sati na Starom Gradu. Jung je dvoje glasačko pravo iskoristila na biračkom mestu u osnovnoj školi "Skadarlija".

09.23 - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je jutros na svom biračkom mestu u opštini Savski venac. Premijerka je građansku dužnost obavila u devet sati na glasačkom mestu 34 u Školi za dizajn, a došla je sama.

09.20 - Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je danas, nešto posle 9. 15 časova, na biračkom mestu broj 27 u zgradi "Cepter internacional" na Novom Beogradu.Vučić je na biračko mesto došao u pratnji ćerke Milice. 

08.35 -  Sva biračka mesta u Beogradu su otvorena i nema nepravilnosti, a prvi preliminarni rezultati očekuju se večeras oko 23 sata, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

- Sva biračka mesta su otvorena, svi članovi biračkih odbora, i u stalnom i u proširenom sastavu, su na svojim mestima, na 1.185 mesta. Građani su počeli da dolaze i da ispunjavaju svoju građansko pravo - rekao je Lukić za RTS.

On očekuje da prve preliminarne GIK ima večeras oko 23 sata.

- Očekujem da ćemo u 23 sata imati koliko-toliko relevantne preliminarne  rezultate, koji se zasnivaju na zapisnicima biračkih odbora. Stranke će imati pre nas, ali ćemo mi imati potpuno ispravne i relevantne podatke - rekao je Lukić.

08.21 - Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas glasao je u 8 časova u OŠ "Jovan Miodragović" na Vračaru. Bio je među prvima na ovom biračkom mestu.

07.50 - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović glasao je jutros na svom biračkom mestu u osnovnoj školi "Borislav Pekić". On je na biralište došao u 7.30 sati, u društvu supruge.

*  "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"

*  "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka"

*  "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)"

* "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)"

 "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik"

* "Šta radite bre - Marko Bastać"

*  "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate"

*  "Dr Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije"

*  "Zelena stranka Srbije"

*  "Beograd ima snage - Zavetnici"

*  "Dragan Ðilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju"

* "Inicijativa Ne davimo Beograd - žuta patka - čiji grad, naš grad - Ksenija Radovanović"

* "Ruska stranka - Mile Milošević"

* "Predrag Marković - Pokret obnove Kraljevine Srbije"

* "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja"

* "Zelena stranka - Kakav Beograd želiš? Misli"

* "Republikanska stranka - Republikánus párt - Nikola Sandulović"

* "Jedinstvena stranka pravde (JSP) - Jekhutno ćidimos čaćimasko (JĆČ)"

* "Za Beograd - Beogondola - saobraćaj, urbanizam, turizam - Nova rešenja, konkretni projekti - Jovan Ranđelović"

* "Nijedan od ponuđenih odgovora"

* "Građanska Stranka Grka Srbije - Vasilios Proveleggios"

* "Izborna lista Dosta je bilo pljačke, korucije i lopovluka - Radulović Milorad"

* "Liberalno demokratska partija - LDP - Čedomir Jovanović"

* "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Izbori uživo: Izlaznost po GIK-u do 14 sati 28,8 posto, isto kao 2014.

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2018

Beogradski izbori 2018 za odbornike Skupštine Grada Beograda održavaju se danas u glavnom gradu Srbije. Prema najnovijim podacima Cesida do 14 sati u Beogradu izlaznost je 28,7 odsto. S druge strane, Gradska izborna komisija objavila je da je taj procenat u 14 časova iznosio 28,8 odsto...Na izborima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.