Izbori u Severnoj Makedoniji: Ključni dan izbora poslanika Sobranja

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 12:11

Izbori u Severnoj Makedoniji: Ključni dan izbora poslanika Sobranja

Uz obavezne mere za suzbijanje korona virusa, u Severnoj Makedoniji treći dan glasaju na parlamentarnim izborima.

Parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji ušli su u treći, ključni dan kojim se završava glasanje za budući saziv Sobranja.

U ponedeljak, pravo glasa koristili su zaraženi virusom korona koji su se prijavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za mogućnost da ih u izolaciji, pod punom zaštitnom opremom, posete članovi biračkih odbora u pratnji medicinskih radnika.

U utorak su glasali stari, nemoćni i zatvorenici, dok u sredu svoje biračko pravo koriste svi ostali građani kojih je na biračkom spisku više od 1,8 miliona.

Na glasačkim listićima je petnaest lista i stranaka, a glasanje je produženo do 21 čas da se na biralištima, gde su maske obavezne, ne bi stvarale gužve.

Zbog glasanja koje se prvi put organizuje u sredu umesto u nedelju, makedonska vlada proglasila je današnji dan za neradni.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.