Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 06:24

Građani u Severnoj Makedoniji izlaze na birališta

U Severnoj Makedoniji održavaju se parlamentarni izbori. Biračka mesta su zatvorena, a prvi rezultati se očekuju oko 23 časa.
Do 20 časova i 30 minuta, na birališta je izašlo 50,84 odsto od ukupno 1.814.263 upisanih birača koji glasaju na 3.368 biračkih mesta, saopštila je Državna izborna komisija.
Jedan čovek je priveden na glasačkom mestu u osnovnoj školi "Petar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pop Arsov" u Skoplju zbog kršenja javnog reda i mira, saopštio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski. 
Uhapšena osoba je pokrenula svađu na članovima biračkog odbora, povukla torbu jedne od članica i na kraju mobilnim telefonom fotografisala prostoriju u kojoj se glasa. 
Angelovski je rekao da glasanje na drugim biračkim mestima protiče mirno i da Ministarstvo provereva još neke nepravilnosti koje su prijavljene policiji, te da će nakon utvrđivanja činjenica javnost biti obaveštena. 
Na listićima 15 stranaka i koalicija Glavna borba za sastav nove vlade očekuje se između dve vodeće stranke - SDSM Zorana Zaeva i VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog.  
Na glasačkim listićima se našlo 15 koalicija i stranaka. Najveća partija Albanaca Demokratska unija za integraciju (DUI) prvi put izlazi sa svojim kandidatom za premijera.
Glasanje je produženo do 21 čas da se na biralištima, gde će maske biti obavezne, ne bi stvarale gužve.
Iako je nekoliko hiljada stanovnika Severne Makedonije već glasalo, velika većina građana te države izaći će danas na birališta, kako bi odabrali sastav novog parlamenta i vladu koja će početi pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev: Institucije pokazale kapacitet; Mickoski: Narod za promene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020

Bivši premijer Severne Makedonije i aktuelni lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je da su državne institucije na današnjim izborima pokazali kapacitet u organizovanju takvih, kako je nazvao, specifičnih izbora zbog pandemije virusa Kovid-19...Zaev je glasao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.