Izbori odgovaraju samo DS i SNS

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori odgovaraju samo DS i SNS

Beograd -- Manje partije neće imati kandidata koji bi mogao da se na predsedničkim izborima takmiči sa Borisom Tadićem i Tomislavom Nikolićem, kažu analitičari za Politiku

Za tačno sedam dana znaće se kad će biti održani parlamentarni i lokalni izbori, ali i da li će, kako se pominje, građani istog dana, daleko pre vremena, birati i predsednika Srbije. Ukoliko budu zakazani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori na svim nivoima, razlog da se raduju, kako tvrde analitičari, imaće samo Demokratska stranka i Srpska napredna stranka.

Male partije biće na gubitku, "jer će se kampanja, pre svega, voditi za predsedničke kandidate, a parlamentarni izbori biće u drugom planu", objašnjavaju analitičari.

Da bi svi izbori mogli biti održani istovremeno, prvi je, bar javno, rekao Dušan Elezović, šef vojvođanskih demokrata, da bi se nešto kasnije korigovao.

Pre nego što je Elezović pojasnio svoju izjavu, na sednici parlamenta Bojan Đurić (LDP) optužio je DS da istovremenim održavanjem izbora hoće da "podeli tržište, odnosno moć, tako što će Boris Tadić i dalje biti predsednik Srbije, dok će vladu voditi neko iz SNS-a".
Pogledaj vesti o: Izbori,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.