Ilić: Vlast u Beogradu i Vojvodini kontrira Vladi Srbije!

Izvor: Press, 29.Jun.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Vlast u Beogradu i Vojvodini kontrira Vladi Srbije!

"Vlada Republike Srbije nema vlast nad dva miliona Srba u Beogradu, ali i na isto toliko i u Vojvodini", naveo je Ilić na sednici Glavnog odbora NS u Čačku.

On je dodao da je to "neka druga vlast koja kontrira Vladi Republike Srbije praveći mnogo gubitaka što našu zemlju prilično košta".

Ilić, koji je i ministar građevinarstva i urbanizma, naveo je i podatak da ukupni dug gada Beograda iznosi oko 900 miliona evra.
On je danas rekao da ne očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da će vanredni parlamentarni izbori biti održani ove godine, jer bi to usporilo proces pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

"Mislim da izbori neće biti ove godine, jer bi posle dobijanja datuma za početak pregovora sa EU to usporilo proces pregovora, a glavna konferencija se očekuje u januaru", rekao je Ilić na konferenciji za novinare posle sednice Glavnog odbora NS u Čačku.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji vlade, Ilić, koji je i ministar građevine i urbanizma, rekao je da rekonstrukcija ne podrazumeva samo smenu ministara, već i smanjenje administracije i smenu pomoćnika i državnih sekretara koji nisu dobro radili.

Ilić je, kako je saopšteno iz NS, rekao da je pitanje rekonstrukcije pitanje za predsednika vlade Ivicu Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Nova Srbija je, kako je rekao, deo vlade u trenutku kada se Srbija našla pred vratima EU i ta stranka je dala doprinos tome, a uporedo radi i na drugim važnim stvarima za građane Srbije kao što su izgradnja Koridora 11, donošenje konkretnih stranih investicija koje će otvoriti nova radna mesta i zaposliti desetine hiljada ljudi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ilićeve laži za druge stručnjake"

Izvor: B92, 29.Jun.2013

Beograd -- Stepen laži i besmislica koje izgovara Velimir Ilić nije više tema za političare nego za neke druge stručnjake, izjavio je gradonačelnik Dragan Đilas...Kabinet gradonačelnika je saopštio da je Đilas ovim reagovao na današnju izjavu ministra građevine i urbanizma Velimira Ilića,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.