Haradinaj i Ahmeti u predizbornoj koaliciji

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Ahmeti u predizbornoj koaliciji

Alijansa za budućnost Kosova potpisala je predizbornu koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom, što je prvo predizborno stranačko grupisanje iako izbori još nisu raspisani.
"Danas udružujemo snage - naš glavni cilj je pobeda na izborima sa vladinim programom", rekao je predsednik SDP-a Špend Ahmeti nakon potpisivanja sporazuma.
Dodao je da će nosilac zajedničke izborne liste biti Ramuš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Haradinaj.
"Zajedno sa ABK-om nastavljamo razgovore sa drugim strankama o proširenju koalicije", rekao je Ahmeti.
Haradinaj je rekao da su danas spremniji da preuzmu odgovornost pre izbora i posle njih.
"Otvoreni smo za saradnju sa Socijademokratijom NISMA i Alijansom novo Kosovo, ne težimo ka PAN 2 ili 3", rekao je Haradinaj nakon potpisivanja sporazuma.
Koalicija ABK - SDP je formirana tri dana pre zakazane vanredne sednice parlamenta kada se očekuje njegovo raspuštanje.
Špend Ahmeti je ranije danas rekao da su stranke opredeljene da vanredni izbori budu održani 6. oktobra, ako u četvrtak dođe do raspuštanja skupštine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ahmeti: Haradinaj nosilaz zajedničke liste ABK i SDP

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2019

PRIŠTINA - Nakon potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma predsjednici ABK i SDP, Ramuš Haradinaj i Špend Ahmeti, poručili da su se udružili da bi pobijedili, a da će nosilac njhove zajedničke liste biti Haradinaj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.