Građani Austrije danas BIRAJU buduću VLADU: Glavni FAVORIT dobro poznat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Austrije danas BIRAJU buduću VLADU: Glavni FAVORIT dobro poznat!

Građani Austrije danas izlaze na parlamentare izbore, raspisane nakon "afere Ibica" koja je oborila vladu Sebastijana Kurca.

Oko 6,4 miliona Austrijanaca danas na prevremenim parlamentarnim izborima odlučuje o budućoj vladi, a tako i kursu kojim će se kretati zemlja.

Uprkos skandalu i činjenici da je to druga vlada najmlađeg kancelara u istoriji te zemlje koja je pala za dve godine, Kurc je glavni favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za pobedu, ali ostaje nepoznanica s kim će formirati vladu.

Mladi kancelar je tražio prevremene izbore nakon što je u maju ove godine objavljen snimak iz vile na Ibici na kojem se čuje kako bivši lider krajnje desne Slobodarske stranke (FPO) i Kurcov manjinski koalicioni partner Hajnc Kristijan Štrahe pregovora sa navodno nećakom ruskog oligarha o ilegalnim milionskim donacijama.

Iako su mediji širom Evrope mesecima pisali o tome, "afera Ibica" nije naštetila Kucovom ugledu. Naprotiv.

Rezultati anketa uoči izbora pokazuju da je Kurc izbore dočekuje kao najpopularniji političar u zemlji, sa 34 posto podrške.

Pitanje svih pitanja je sa kim će stranka bivšeg kancelara Narodna stranka, formirati postizbornu koaliciju. Koalicioni pregovori mogu potrajati mesecima nakon izborne noći, a ovo su četiri najverovatnija scenarija.

Ovi simptomi najavljuju MOŽDANI UDAR: Ako ih osetite, odmah kod lekara! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

IZLAZNE ANKETE Kurc ostvario ubedljivu pobedu na izborima u Austriji

Izvor: Blic, 29.Sep.2019

Narodna partija Austrije (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca ostvarila je, prema rezultatima izlaznih anketa, ubedljivu pobedu na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Austriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.