Evropska komisija upoznata sa ponavljanjem izbora na nekim biračkim mestima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 18:50

Evropska komisija upoznata sa ponavljanjem izbora na nekim biračkim mestima

Evropska komisija je upoznata sa odlukom vlasti u Srbiji da se 1. jula ponove parlamentarni izbor na 234 biračka mesta, a kasnije i lokalni izbori na 27 biračkih mesta u Šapcu, saopšteno je u Briselu.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero u saopštenju navodi da EU očekuje da će srpske vlasti odgovoriti na sve nedostatke i neregularnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su identifikovali Republička izborna komisija i lokalne izborne komisije.

"To će biti vazno merilo zrelosti demokratskog sistema u Srbiji", navela je Pisonero.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EK: Ponovljeni izbori u Srbiji važni za ocnu zrelosti sistema

Izvor: RTS, 30.Jun.2020

Uredno sprovođenje ponovljenih izbora na 234 izborna mesta 1. jula biće važno pitanje za ocenu zrelosti demokratskog sistema u Srbiji, saopštila je Evropska komisija u Briselu. . U Evropskoj komisiji navode da su "primili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.