EK: Ponovljeni izbori u Srbiji važni za ocnu zrelosti sistema

Izvor: RTS, 30.Jun.2020, 19:31

EK: Ponovljeni izbori u Srbiji važni za ocnu zrelosti sistema

Uredno sprovođenje ponovljenih izbora na 234 izborna mesta 1. jula biće važno pitanje za ocenu zrelosti demokratskog sistema u Srbiji, saopštila je Evropska komisija u Briselu.
U Evropskoj komisiji navode da su "primili k znanju" odluku srpskih vlasti da se 1. jula ponove parlamentarni izbori na 234 biračka mesta i da se kasnije ponove lokalni izbori I na 27 biračkih mesta u Šapcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U saopštenju portparolke Evropske komisije Ane Pisonero navodi se očekivanje EU da će se srpske vlasti pozabaviti svim nedostacima i nepravilnostima koje su utvrdile Republička izborna komisija i opštinske izborne komisije.
"To će biti važno pitanje za merenje zrelosti demokratskog sistema u Srbiji", poručila je Evropska komisija.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.