Džonson: Prevremeni izbori jedina opcija

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Prevremeni izbori jedina opcija

London -- Britanski premijer Boris Džonson započeo je kampanju Konzervativne stranke za izbore 12. decembra, optuživši političku opoziciju da blokira Bregzit.

Stojeći ispred premijerske rezidencije u Ulici Dauning, Džonson je rekao: "Ne želim prevremene izbore, niko ne želi izbore u decembru, ali stigli smo do faze u kojoj nemamo drugu opciju", prenosi AP.

On je kazao i da zakonodavci u Parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "iznova i iznova odbijaju da sprovedu Bregzit i postupe prema rezultatima referenduma".

Džonson je kritikovao lidera levičarske Laburističke stranke Džeremija Korbina, a kako navodi AP, tvrdeći netačno da je Korbin "stao na stranu (ruskog predsednika Vladimira) Putina", nakon što su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka napadnuti nervnim agensom u engleskom gradu Solzberiju.

Početak kampanje je za konzervativce bio prilično nepovoljan, budući da je ministar kabineta Alan Kerns podneo ostavku nekoliko minuta pre Džonsonovog govora zbog uloge njegovog bivšeg zaposlenog u svedočenju koje je dovelo do odbacivanja slučaja silovanja na sudu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London: Parlament je zvanično raspušten - šta se dešava narednih 25 dana?

Izvor: B92, 07.Nov.2019

London -- Parlament Ujedinjenog Kraljevstva zvanično je raspušten u utorak u ponoć. Sledećih 25 dana UK će biti bez zakonodavne vlasti, prenosi Sputnjik...Vlada će raditi po specijalnom planu, a premijer Boris Džonson u utorak ujutru bio je kod kraljice Elizabete, gde se, prema navodima medija,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.