Đurić: Izbori na kojima se brani opstanak Srbije na KiM

Izvor: RTS, 18.Maj.2019, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Izbori na kojima se brani opstanak Srbije na KiM

Predsednik Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama.
Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a poslao poruku Srbima da izađu na sutrašnje lokalne izbore navodeći da glasački listići predstavljaju bedem nastojanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prištine da zauzme sever KiM prevarama i trikovima.

Đurić dodaje da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje viliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.
"Kažem sada svima kojima su u srcu Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa", naveo je Đurić.
Dodao je da će pokušati da bude sutra na Kosmetu ali je podsetio da mu je u prethnodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak na KiM.
Međutim, ističe da ljudi iz Kancelarije za KiM svakog dana idu na Kosmet i da će nastaviti da budu sa srpskim narodom.
"Naš narod na KiM niko ne može da zastraši i uveren sam da će sutra pokazati slogu i snagu", rekao je Đurić.
Direktor Kancelarije za KiM govorio je i o najavi posebne skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji koja je zakazana za 27. maj.
Istakao je da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i da je to mesto gde treba da se ispolje razlike u mišljenjima a ne na ulici.
Dodao je da je reč o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi sa Kosmetom i da se iznesu različiti stavovi.
Na kritike iz dela opozicije da je ta sednica politički trik, Đurić je rekao da su oni do juče govorili da nema nikakve rasprave o KiM u Skupštini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Narod na KiM niko ne može da zastraši

Izvor: RTV Pink, 18.Maj.2019

Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da su "separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama".

Nastavak na RTV Pink...

ĐURIĆ: Na izborima u nedelju se brani OPSTANAK!

Izvor: RTV Pink, 18.Maj.2019

Predsednik Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas Srbe da u nedelju izađu na izbore za predsednike četiri opštine na severu Kosova, navodeći da glasački listići predstavljaju "bedem" nastojanjima Prištine da zauzme sever Kosova "prevarama i trikovima".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.