Đurić: Sutra se brani opstanak Srbije

Izvor: Mondo, 18.Maj.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Sutra se brani opstanak Srbije

Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić pozvao je Srbe da izađu na sutrašnje lokalne izbore na Kosmetu, ocenivši da glasački listići predstavljaju bedem nastojanjima Prištine da prevarama i trikovima zauzme sever Pokrajine

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Kažem sada svima kojima su u srcu - Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa", poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Đurić.

On je rekao za Radio-televiziju Srbije da su separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama.

Zapaljeno vozilo funkcionera Srpske liste

Đurić navodi da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje viliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.

On je rekao da će pokušati sutra da bude na Kosovu i Metohiji, ali i podsetio da mu je u prethodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak u južni srpsku pokrajinu.

Govoreći o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za 27. maj, Đurić je rekao da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i na kome treba da se ispolje razlike u mišljenjima, a ne na ulici.

Đurić je naveo da je reč o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.