Dežer: Ne gubite vreme

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Ne gubite vreme

Beograd -- Srbija ne treba da gubi energiju na spekulacije i lobiranje za dobijanje kandidature za EU, jer se računaju samo činjenice i rezultati, poručuje Vensan Dežer.

Šef delegacije EU u Srbiji je za Blic rekao da jedino pravi rezultati pokazuju kapacitet i kredibilitet zemlje da napravi sledeći korak na evropskom putu.

"Ubeđen sam da Srbija ima potencijala da se izbori sa izazovima koji su pred njom, ali na kraju, samo srpske vlasti drže ključ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ispunjavanje reformi koje su neophodne zataj sledeći korak", rekao je Dežer za Blic.

On je istakao da je hapšenjem Ratka Mladića, Srbija ispunila veoma važnu međunarodnu obavezu, a sada treba da ubrza i intenzivira svoj rad na reformama.

To nisu "novi uslovi", oni su bili i u izveštaju Komisije iz novembra prošle godine, podsetio je Dežer.

On je ocenio i da je dosad bilo važnih napredaka, nedavno kada je u pitanju izborni zakon i ukidanje blanko ostavki, kao i na polju finansiranja političkih partija.

Ali, dodao je on, i dalje ostaju značajni izazovi poput restitucije, vlasničkih prava, reforme pravosuđa, ozbiljne revizije u izboru sudija i tužilaca, donošenja medijske strategije, kao i rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala ili funkcionisanja ekonomije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija,   Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.