Danas ništa od predsedničkih izbora

Izvor: B92, 13.Mar.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ništa od predsedničkih izbora

Beograd -- Kako saznaje B92, danas se ne očekuje raspisivanje predsedničkih izbora u Srbiji.

Zakon nalaže da predsednički izbori moraju biti raspisani najmanje mesec dana pre njihovog održavanja što znači da i ukoliko bude odlučeno da se i predsednički održe zajedno s parlamentarnim i lokalnim izborima, ima još vremena za njihovo raspisivanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema Zakonu o izboru predsednika, glasanje mora da se raspiše najmanje 30 dana pre održavanja izbora, što znači da Tadić ima rok do 7. aprila da odluči da li će građani Srbije 6. maja birati i novog predsednika.

Za razliku od nekih, lider SPS-a Ivica Dačić smatra da bi predsedničke izbore trebalo raspisati odmah. On je predsedniku Tadiću poručio da nema mesta za kalkulacije i pozvao ga da odmah podnese ostavku i raspiše predsedničke izbore.

Dačić je potvrdio i da će on biti kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima.

Za razliku od predsedničkih izbora, čije održavanje u naredna dva meseca još nije izvesno, danas će biti raspisani parlamentarni i lokalni izbori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.