Tadić raspisuje izbore u podne

Izvor: B92, 12.Mar.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić raspisuje izbore u podne

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić raspisaće u utorak, 13. marta, parlamentarne izbore, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Srbije potpisaće Odluku o raspisivanju izbora u 12 sati u zgradi predsednika na Andrićevom vencu.

U javnosti se pominje da bi parlamentarni izbori mogli da budu 29. aprila ili 6. maja, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isto vreme biće raspisani i pokrajinski i lokalni izbori saopšteno je ranije iz Skupštine Srbije. Jedina nedoumica je - da li će biti raspisani i izbori za predsednika.

Prema Zakonu o izboru predsednika glasanje mora da se raspiše najmanje 30 dana pre održavanja izbora, što znači da Tadić ima rok do 7. aprila da odluči da li će građani Srbije 6. maja birati i novog predsednika.

Za razliku od nekih, lider SPS-a Ivica Dačić smatra da bi predsedničke izbore trebalo raspisati odmah. On je predsedniku Tadiću poručio da nema mesta za kalkulacije i pozvao ga da odmah podnese ostavku i raspiše predsedničke izbore. Dačić je potvrdio i da će on biti kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima.

Inače, sve stranke su spremne za kampanju i izborni štabovi start trke dočekuju potpuno spremni. "Naši ljudi rade danonoćno, najvredniji su, ako pitate za izborni štab, mislim da će biti najbolji," rekao je drugi čovek SNS Aleksandar Vučić.

U susret izborima, sajt b92.net od utorka pokreće i novi specijal, na kome će naši posetioci na jednom mestu moći da prate izbornu trku, pročitaju najnovije vesti, intervjue i analize izborne kampanje, ali i da proputju kroz izborni vremeplov, saznaju mnogo toga o izbornom zakonodavstvu i još mnogo toga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra raspisivanje izbora

Izvor: RTS, 12.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisaće u utorak, 13. marta, parlamentarne izbore, saopštila Pres služba predsednika Republike. Odmah potom, Slavica Đukić Dejanović i Šandor Egereši raspisaće lokalne i pokrajinske izbore. ..Pres službe predsednika Srbije saopštila je da će predsednik Boris...

Nastavak na RTS...

Tadić: Parlamentarni izbori 6. maja (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Mar.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisao je u podne parlamentarne izbore za 6. maj 2012. godine...Predsednik Srbije je poručio da će oni biti prilika da se u Srbiji još jednom afirmiše demokratija, a građani da izaberu bolju budućnost...].."Izbori su uvek svečani trenutak, godinama i decenijama...

Nastavak na S media...

Tadić raspisuje izbore u podne

Izvor: medio.rs, 13.Mar.2012, 01:12

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisaće u utorak, 13. marta, parlamentarne izbore, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Nastavak na medio.rs...

Predsednik Tadic raspisuje izbore u podne

Izvor: Radio Centar 987, 13.Mar.2012

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadic raspisace danas u podne parlamentarne izbore, saopstila je pres sluzba predsednika Republike.Predsednik Srbije potpisace Odluku o raspisivanju izbora u 12 sati..

Nastavak na Radio Centar 987...

Danas ništa od predsedničkih izbora

Izvor: B92, 13.Mar.2012

Beograd -- Kako saznaje B92, danas se ne očekuje raspisivanje predsedničkih izbora u Srbiji...Zakon nalaže da predsednički izbori moraju biti raspisani najmanje mesec dana pre njihovog održavanja što znači da i ukoliko bude odlučeno da se i predsednički održe zajedno s parlamentarnim i lokalnim...

Nastavak na B92...

Danas ništa od predsedničkih izbora

Izvor: B92, 13.Mar.2012

Kako saznaje B92, danas se ne očekuje raspisivanje predsedničkih izbora u Srbiji...Zakon nalaže da predsednički izbori moraju biti raspisani najmanje mesec dana pre njihovog održavanja što znači da i ukoliko bude odlučeno da se i predsednički održe zajedno sa parlamentarnim i lokalnim izborima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.