Tadić: Parlamentarni izbori 6. maja (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Mar.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Parlamentarni izbori 6. maja (VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić raspisao je u podne parlamentarne izbore za 6. maj 2012. godine.

Predsednik Srbije je poručio da će oni biti prilika da se u Srbiji još jednom afirmiše demokratija, a građani da izaberu bolju budućnost.

]

"Izbori su uvek svečani trenutak, godinama i decenijama smo se borili da uspostavimo demokratiju u Srbiji, ali danas imamo drugačiju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << atmosferu i verujem da u izbornom procesu možemo da se objedinimo oko centralnih strateskih ciljeva", rekao je Tadić novinarima.

Koalicija SPS-JS-PUPS: Dačić za predsednika

Vučić: Vlast neće raspisati i predsedničke izbore (VIDEO)

Dejanović i Egereši: Izbori se raspisuju sutra

Izbori će, kako je istakao, biti još jedna prilika za afirmaciju demokratskih principa i prilika da građani Srbije sebi i drugima dokažu da je njihova država zemlja slobode.

Građani će, kako je dodao, imati priliku i da učvrste institucije, a vlada bi trebalo da se formira odmah po zašetku izbornog procesa kako bi se što pre uhvatila u koštac sa teškom situacijom.

"Buduća vlada moraće da donosi teške i kompleksne odluke kako bi obezbedila bolju budućnost za građane", poručio je Tadić.

On je pozivao građane da u izađu na parlamentarne izbore i još jednom svojim glasom potvrde demokratski karakter našeg društva, i da načine izbor za bolju budućnost.

Tadić je političke stranke koje će učetvovati na izboima pozvao da promovišu svoje programe i afirmišu demokratiju.

Izborne radnje će, kako je zaključio, pripremiti nadležne institucije, a one će otpočeti onog dana kada odluka o raspisivanju bude obavljena u "Službenom glasniku".

Prema Zakonu o izboru predsednika glasanje mora da se raspiše najmanje 30 dana pre održavanja izbora, što znači da Tadić ima rok do 7. aprila da odluči da li će građani Srbije 6. maja birati i novog predsednika.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.