DSS traži parlamentarne izbore

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži parlamentarne izbore

DSS smatra da je u interesu gradjana Srbije da se zajedno sa izborima u Beogradu raspišu i vanredni parlamentarni izbori, kaže portparol DSS Petar Petković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je umesto štetnih i po Srbiju pogubnih “lažnih” izbora na Kosovu 3. novembra potrebno raspisati vanredne parlamentarne izbore na kojima bi gradjani konačno odlučili u kom pravcu žele da Srbija ide.
“Potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je da gradjani konačno odluče da li su za podanički odnos prema EU, za briselski sporazum, za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i za sve što donosi Srpska napredna stranka (SNS) ili su za to da se podvuče crta i okrene novi list, da gradjani izaberu državotvornu politiku DS S, političku neutralnost koja znači stavljanje van snage pregovara za ulazak Srbije u EU”, rekao je Petković.
On je rekao da je DSS zadovoljna smenom gradonačelnika Dragana Đilasa i time što će uslediti i vanredni izbori u Beogradu, ali je naveo da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka vode istu politiku da Evropa nema alternativu i da bi Beogradjani povrenje na izborima treba da daju DSS-u.
“Samo DS S vodi normalnu, doslednu i autentičnu politiku, za razliku od DS i SNS koje smatraju da EU nema alternativu i da Srbija mora po svaku cenu da udje u EU”, rekao je Petković.
On je dodao da je u Srbiji otvorena ozbiljna politička kriza potpisivanjem briselskog sporazuma, kao i da je zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji, i ocenio da sve krize mogu da budu rešene raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora i uspostavljanjem prave politike u interesu gradjana Srbije.
“Što pre budu raspisani izbori, to bolje za Srbiju i srpski narod”, rekao je Petković.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Sa beogradskim raspisati vanredne parlamentarne izbore

Izvor: Blic, 30.Sep.2013

Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da je u interesu gradjana Srbije da se zajedno sa izborima u Beogradu raspišu i vanredni parlamentarni izbori, izjavio je danas portparol DSS Petar Petković...On je na konferenciji za novinare rekao da je umesto štetnih i po Srbiju pogubnih "lažnih" izbora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.