Izvor: JUGpress.com, 24.Jun.2020, 09:21

DS Nis: Izbori bili utakmica bez pravila i bez sudija

NIŠ

Smatram da je sada svima jasno da su parlamentarni i lokalni „izbori“ održani u  nedelju 21.juna bili utakmica bez pravila i bez sudija, izjavio je Vladimir Milošević, član Izvršnog odbora Demokratske stranke.

“Još jednom se pokazalo da su izbori samo privid demokratije i simulacija normalnosti koja je u Srbiji nestala još pre osam godina.

Zato sa sigurnošću možemo da kažemo da je bojkot uspeo i da će režim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srpske Napredne stranke vladati samostalno u narednom periodu. A mi smo uvereni da će taj period vladavine biti veoma kratak. Izlaznost u Nišu od 44%, a i to je diskutabilno, novi sastav gradskog parlamenta jasan je pokazatelj da je kampanja bojkota bila uspešna. Parlament bez opozicije pokazuje da smo se vratili 30 godina unazad u jednopartijski sistem. Cenzus od 3% nije bio dovoljno nizak ali je bio dovoljno primamljiv i neodoljiv. Ne možete da tražite poverenje gradjana, a u isto vreme da gazite datu reč. Mnogi od učesnika na izborima, kako republičkim tako i lokalnim, zagovarali su zajedno sa nama bojkot izbora a onda su u samom finišu promenili mišljenje. Vreme da dalje političko delovanje prepuste nekim novim, mladim ljudima, jer ima mnogo njih koji su spremni da ovu političku borbu izvedu do kraja. Bojkot je bio pravo rešenje za ove izbore i prvi korak ka smeni vlasti i promeni sistema. Period od 22. juna 2020. godine slobodno možemo nazvati Novi početak za Srbiju!

Demokratska stranka je uvek bila tačka okupljanja opozicije  i nastaviće da bude relevantan politički protivnik vladajućoj partiji, kako u Srbiji tako i u Nišu, zajedno sa svojim političkim  partnerima kao i sa svima koji su istinska opozicija i koji nisu sebi dozvolili da učestvuju na ovim tzv. izborima.

Kašnjenje u proglašenju izbornih rezultata Gradske izborne komisije Niša, samo je još jedan pokazatelj u nizu da ova vlast ne može ništa dobro i blagovremeno da uradi u korist gradjana. Zvanični rezultati pokazuju da ćemo i na lokalu imati istu situaciju kao i u Republici. Parlament bez opozicije! Ne možete da pozivate građane na bojkot i onda da menjate stavove  kako vam odgovara, da biste na kraju, nezadovoljni izbornim rezultatima rekli da su uslovi loši i da nije bilo fer izborne utakmice, što smo

imali priliku da čujemo od nosioca lokalne liste u izbornoj noći u emisiji uživo na portalu Južnih Vesti, a koji su igrom slučaja osvojili par mandata u gradskom parlamentu, koji realno ne znače ništa osim njima samima. Postavlja se logično pitanje, zašto ste učestvovali? Zašto niste ostali dosledni i do kraja učestvovali u kampanji bojkota? Šta ćete sada reći vašim glasačima kojima ste obećavali pobedu a bili ste itekako svesni da je to jednostavno nemoguće? Mnogi od vaših glasača su želeli da bojkotuju ove „izbore“ ali su lično zbog vas izašli na glasanje jer vam još uvek veruju. I šta su dobili zauzvrat? Nekoliko mandata koji su ipak samo vaši.

Demokratska Stranka u Nišu Vam želi da uživate u svojim „osvojenim“ mandatima a političku borbu za bolju, lepšu i uspešniju Srbiju i grad Niš ostavite nama, našim političkim partnerima, saradnicima i što je najvažnije, građanima Niša koji su 21.juna ostali kod kuće”, navodi se u izjavi Vladimira Miloševića , člana Izvršnog odbora Demokratske stranke .

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Niški odbornik poziva na ujedinjenje opozicije, iz DS-a oštri prema onima koji su odustali od bojkota

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2020

Dok Miodrag Stanković, budući odbornik grupe “Niš, moj grad” i doskorašnji demokrata, poziva na ujedinjenje opozicije, iz niške Demokratske stranke poručuju toj grupi građana da su mandati koje su osvojili važni “samo njima samima”, a da budućnost pripada istinskoj opoziciji i građanima...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.