Cvijanović: Ko je Izetbegović da postavlja uslove?

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Ko je Izetbegović da postavlja uslove?

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je za RTRS da lider SDA Bakir Izetbegović ne može da postavlja uslove za formiranje Savjeta ministara i prekraja izbornu volju građana Srpske.
Željka Cvijanović, koja je i potpredsednica SNSD-a, istakla je da ta stranka smatra da vlast na nivou BiH mora da bude formirana u skladu sa izbornim rezultatima, ali da ne pristaje na uslovljavanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"SNSD je ušao u pregovore o formiranju vlasti, Milorad Dodik je kao lider stranke, razgovarao, izabrali smo svog kandidata - Zorana Tegeltiju za mjesto predjedavajućeg koje pripada Srbima. Njihova igranka to opstruiše, postavljaju uslove jer su tako savjetovani, vode se pričom ‘samo vi to uporno tražite pa će oni pristati‘. Griješe s tim. Isto tako, pogrešno misle da SNSD umire od želje da uđe u vlast", poručila je predsednica RS.
Cvijanovićeva je upitala "ko je Bakir Izetbegović da bi određivao ko iz Republike Srpske treba da uđe u vlast".
"Da li on određuje volju građana Srpske, da li on određuje ko će mu biti partner? To je uradio jednom, ali sad je ta politika ogoljena i mi to ne prihvatamo", poručila je Cvijanovićeva.
Navodi da Izetbegović želi da izabere one koji nemaju izborni legitimitet, jer mu, kaže, odgovara nedostatak koordinacije imeđu nivoa BiH i Republike Srpske.
"Te koordinacije nema, ali nas to ne ometa jer razvijamo Republiku. U Srpskoj ne kasne plate i penzije... Ima samo jedan realan problem - ratifikacija međunarodnih sporazuma na osnovu dogovorenih finansijskih aranžmana sa međunarodnim finansijskim institucijama. Kada bismo to prebacili na Republiku Srpsku i kada bi ratifikaciju vršila NSRS, zašto bi nam bio potreban bh. Nivo", ističe predsednica Srpske.
Kada je reč o eventualnoj šteti koja je uzrokovana činjenicom da gotovo godinu dana od izbora, vlast na zajedničkom nivou nije uspostavljena, Cvijanovićeva ističe da se ona ogleda jedino u lošem imidžu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.