CIK i organi reda i zakona spremni da obezbede da prevremeni izbori prođu u miru i redu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK i organi reda i zakona spremni da obezbede da prevremeni izbori prođu u miru i redu

Centralna izborna komisija (CIK), policija Kosova, tužilaštvo i sudovi na Kosovu kao i Izborni panel za žalbe objavili su da su preduzete sve mere da prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu uspešno organizuju i održe u redu i miru.

Na sastanku tih struktura, izvršni direktor sekretarijata CIK-a, Enis Haljimi je izrazio zadovoljstvo načinom na koji teku pripreme za predstojeće prevremene parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbore.

On je izrazio očekivanje da će u saradnji sa učesnicima tog procesa sve proteći u skladu sa zakonom.

"Pripreme za privremene parlamentarne izbore za sada protiču bez problema. U saradnji sa ostalim akterima ovog procesa verujem da će se na kraju sve dobro završiti. Već sada mogu da najavim da ćemo još jedan ovakav sastanak održati po okončanju izbora, kada ćemo i sumirati rezultate", rekao je Haljimi.

Kosovska policija je preduzela sve neophodne mere kako bi izborni proces protekao bez incidenata.

"Kosovska policija je u skladu sa važećim zakonima preduzela sve mere, kako za predizbornu kampanju, tako i za izborni dan. Održani su sastanci sa predstavnicima regionalnih direkcija i službenici su dobili zaduženja", rekao je predstavnik kosovske policije Afrim Ahmeti.

On je pozvao sve učesnike u izbornom procesu i građane da ukoliko primete neke nepravilnosti to i prijave kosovskoj policiji, koja je spremna da reaguje u svakoj situaciji.

Nacionalni koordinator za izbore, ispred Tužilaštva Kosova, Laura Pulja je uputila poziv građanima da prijave sve slučajeve manipulacija glasovima.

"Koordinisaćemo sve akcije operativnog plana u saradnji sa policijom, ali nam u tome moraju pomoći i građani. Svakako ćemo odrediti državnog tužioca koji će se starati o njihovim pravima", istakla je Laura Pulja.

Šefica Izbornog panela za predstavke i žalben Giljtena Sulejmani je rekla da su preduzeli sve neophodne mere od dana donošenja odluke o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Prema rečima Fatime Dermaku iz Sudskog saveta, 15 sudija će biti zaduženo za procesuiranje lica prijavljenih za manipulacije tokom izbornog dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

CIK i organi reda i zakona spremni da obezbede da prevremeni izbori prođu u miru i redu

Izvor: Danas, 25.Sep.2019

Centralna izborna komisija (CIK), policija Kosova, tužilaštvo i sudovi na Kosovu kao i Izborni panel za žalbe objavili su da su preduzete sve mere da prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu uspešno organizuju i održe u redu i miru. Članak CIK i organi reda i zakona spremni da obezbede da prevremeni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.