CIK: Glasanje van Kosova može da bude zloupotrebljeno

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Glasanje van Kosova može da bude zloupotrebljeno

Predsednica kosovske Centralne izborne komisije (CIK), Valjdete Daka izjavila je da izborno glasanje van Kosova može da bude zloupotrebljeno i da je na policiji i tužilaštvu da ispitaju sve nerugalrnosti, ako one postoje.
Valjdete Daka je reagovala na video-snimak sa društvenih mreža, a na kojem se zapaža da nekoliko osoba popunjava 50-tak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasačkih listića, u sklopu predstojećih izbora na Kosovu 6. oktobra.
Prema njenim rečima, prvo treba proveriti koliko je ovaj video verodostojan i koliko je istinit.
"Ovo je pitanje koje mi kao CIK ne možemo da potvrdimo. A posebno za video koji dolazi izvan Kosova.  Zabrinjavajuće je, više puta sam izjavila, da je glasanje izvan Kosova ranjivo i da lako može da bude prekršeno, to je nezaštićeno glasanje", navela je Daka, a prenose prištinski mediji.
Dodala je da manipulacije mogu biti pod nadzorom policije i tužilaštva.
Pred izbore 6. oktobra, žitelji Kosova koji se nalaze u okruženju ili inostranstvu imaju rok da do 4. oktobra glasaju poštom ili mejlom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica CIK-a o zloupotrebi na glasanju van KiM; "Sadržaj snimka je uznemirujuć"

Izvor: B92, 23.Sep.2019

Predsednica CIK Valjdete Daka izjavila je da će ako se utvrde zloupotrebe prilikom glasanja van Kosova, to glasanje biti poništeno...Daka je rekla da nije sigurna u autentičnost videa na kom je prikazano nekoliko osoba koje popunjavaju više od 50 glasačkih listića..Ona je rekla da je sadržaj snimka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.