Brnabić: Za fer izbore potrebno učešće svih

Izvor: Press, 18.Dec.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Za fer izbore potrebno učešće svih

"Fer izbori zahtevaju učešće svih partija", napisala je u autorskom tekstu premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da je članstvo u EU strateški cilj Srbije, ali da su reforme na tom putu vrednije od samog datuma ulaska u Uniju.
Foto;blic
Brnabić je u eksluzivnom autorskom tekstu za "Euroactiv", objavljenom danas, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ostalog napisala da je poslednjih godina Srbija donela dobre fiskalne odluke koje su "stabilizovale ekonomiju, obezbedile smanjenje nivoa duga i omogućile investicije u bolju budućnost".
To se, kako je istakla, pretvorilo u bolja radna mesta, bolje obrazovanje i zdravstvo, bolje zarade, penzije i životni standard. "Posao se nastavlja, ali smo na dobrom putu", rekla je Brnabić.

"Još puno toga ćemo uraditi" Premijerka Srbije napisala je i da je članstvo u EU strateški cilj i da je njena vlada "nepokolebljivo odlučna" da se sprovedu sveobuhvatne reforme potrebne za ulazak u EU.
Svake godine, kako je navela, postižemo dalji napredak u čitavom spektru pregovaračkih poglavlja i do sada smo otvorili 18.
- Još puno toga ćemo uraditi, ali smo mnogo postigli poslednjih godina. Reforme sprovedene uz podršku EU i MMF već su dale rezultate, iako se i dalje bavimo pitanjima koja su zaostala od prethodnih vlada. Srbija je bila na korak od bankrotstva - navela je Brnabić za ovaj portal.
"Proces reformi važniji od eventualnog datuma članstva" Kada je reč o članstvu u EU, Brnabić je rekla da je, prema njenom mišljenju, proces reformi i priprema svih aspekata srpskog društva vredniji od eventualnog datuma članstva.
- Nećemo žuriti da se pridružimo dok ne budemo zasita spremni i sposobni da se pridružimo... Želim da i EU i naši građani imaju poverenja u budućnost u EU klubu - istakla je premjerka Srbije.
Ona je rekla i da je normalno da se retorika političkih partija pojačava pred izbore 2020. dodajući da postoje oni koji se ne slažu sa ambicijom Srbije da postane članica EU i da oni treba da budu pošteni oko svojih namera.

- U izbornom periodu tenzije mogu da budu velike. U ime vlade i naših građana tražim da se svi ponašamo uz poštovanje i ponašanje koje demokratski proces zaslužuje. Ne smemo pojačavati te tenzije... - istakla je Brnabić.
Ona je napisala da fer izbori zahtevaju da sve stranke učestvuju, predstave svoju viziju i pruže ljudima realan izbor.
Prema njenim rečima, oni koji tvrde da su isključeni iz tog procesa "zapravo su isključili sami sebe", uprkos vladinim naporima da udovolji željama opozicionih partija.
- Napredak koji je Srbija postigla neće biti narušen u predstojećoj političkoj debati, već će biti ojačan - zaključila je premijerka Srbije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.