Britanski parlament danas ponovo glasa o prevremenim izborima

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski parlament danas ponovo glasa o prevremenim izborima

London -- Donji dom britanskog parlamenta danas će održati novo glasanje o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, što želi premijer Boris Džonson.

Džonson više nema većinu u parlamentu nakon što je jedan poslanik koji je obezbe]ivao većinu prešao u Liberalno-demokratsku stranku. Parlament je prošle nedelje odbio predlog vlade o održavanju izbora 15. oktobra.

Britanski premijer želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori budu održani pre samita Evropske unije predvi]enog 17. i 18. oktobra. Taj sastanak bi mogao da bude poslednja prilika da London postigne dogovor s Briselom o istupanju Velike Britanije iz članstva u EU planiranom 31. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski parlament danas ponovo glasa o prevremenim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2019

Donji dom britanskog parlamenta danas će održati novo glasanje o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, što želi premijer Boris Džonson u cilju pokušaja rešavanja političke krize o Bregzitu. Džonson više nema većinu u parlamentu nakon što je jedan poslanik koji je obezbeđivao većinu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.