Izvor: Blic, 26.Jun.2023, 18:29

Borelj: Obavezni izbori na severu KiM uz bezuslovno učešće Srba - u suprotnom slede mere

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj izjavio je danas da u četiri opštine na severu Kosova moraju biti organizovani novi izbori, uz bezuslovno učešće Srba, a ukoliko ti izbori ne budu održani, najavljuje mere zemalja članica. Borelj je, na pres konferenciji nakon Saveta ministara spoljnih poslova EU, kazao da je šefovima diplomatije podneo izveštaj o Kosovu i o razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, kao i da postoji saglasnost članica Unije da izbori na severu moraju da se održe.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: Pogled EU na Rusiju se promenio u poslednjih 48 sati

Izvor: Blic, 26.Jun.2023

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj izjavio je danas da se pogled EU na budućnost Rusije promenio u proteklih 48 sati, navodeći da politička nestabilnost i unutrašnja krhkost te nuklearne sile povećava vojnu opasnost koju Moskva već predstavlja.

Nastavak na Blic...

Edi Rama predlaže međunarodnu konferenciju o tenzijama između Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2023, 16:32

Premijer Albanije Edi Rama se zalaže za organizovanje međunarodne konferencije na visokom nivu za pronalazak rešenja za krizu na Kosovu. "Veoma se nadam da će ideja o konferenciji najvišeg nivoa dobiti podršku i dovesti lidere obe strane (Srbija i Kosovo) i njihove timove sa timovima Evropske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.