Bez novih izbora u Srebrenici

Izvor: RTS, 05.Nov.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez novih izbora u Srebrenici

Izbori u Srebrenici neće biti ponovljeni, odlučila Centralna izborna komisija BiH. Lider Demokratske partije Dragan Čavić tvrdi da Komisija nije imala jednake kriterijume za sve opštine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine odbacila je zahtev za poništenje izbora u Srebrenici, koje je tražio predsednik Komisije Branko Petrić.

Sarajevski mediji navode da su predlog predsednika Komisije podržala dva člana, dok je pet bilo protiv.

Savez >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika poručio je juče da ta stranka neće učestvovati u formiranju vlasti u Srebrenici ukoliko izbori ne budu ponovljeni.

Dodik je to zatražio i od ostalih članica srpske "Koalicije Republike Srpske", koja je u Srebrenici imala zajedničkog kandidata za načelnika opštine.

Lider Demokratske partije Dragan Čavić rekao je Srni da je Centralna izborna komisija BiH, koristeći jednake kriterijume za sve opštine, trebalo da donese odluku o ponavljanju izbora u Srebrenici, kao i u svim lokalnim zajednicama gde je bilo "očiglednih manipulacija".

"U Srebrenici je bilo manipulacija glasovima u odsustvu i prijavama za registraciju u samom izbornom procesu. To je bila masovna pojava", objasnio je Čavić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srebrenica:Nema poništavanja izbora

Izvor: B92, 05.Nov.2012

Srebrenica -- Centralna izborna komisija BiH odbacila je zahtev za poništavanje izbora u Srebrenici, koje je tražio predsednik Komisije Branko Petrić...Centralna izborna komisija BiH je ocenila da je takav zahtev "nedopušten"...Sarajevski mediji navode da su predlog predsednika Komisije podržala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.