Odbačen zahtev za poništenje izbora u Srebrenici

Izvor: Blic, 05.Nov.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačen zahtev za poništenje izbora u Srebrenici

Centralna izborna komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) odbacila je danas zahtev Koalicije za Republiku Srpsku da se ponište izbori u Srebrenici. CIK BiH je takav zahtev ocenila "nedopuštenim".

Političke partije iz Koalicije za Republiku Srpsku podnele su žalbu CIK-u navodeći da lokalni izbori u Srebrenici nisu bili regularni i da je bilo previše nevažećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasačkih listića.

I predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će ta stranka bojkotovati rad Skupštine opštine Srebrenica i pozvao sve druge stranke iz Republike Srpske da učine isto.

Prema rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora, u Skupštini je koalicija SDA i Stranka za BiH osvojila sedam mandata, SNSD je osvojio šest mandata, Srpska demokratska stranka (SDS) tri, SDP i SBB po dva, dok su po jedan mandat osvojili DNS i koalicija SNS i DP.

Nezavisni kandidat Ćamil Duraković je dobio najviše, 4.455 glasova za načelnika opštine Srebrenica, dok je kandidatkinja Koalicije za Republiku Srpsku Vesna Kočević dobila 3.663 glasa birača.

Povezane vesti: Dodik: Srpske stranke da ne ulaze u lokalnu vlast Srebrenice CIK BiH naložila ponovno brojanje glasačkih listića SNSD i SDP bez konkretnih dogovora za deblokadu vlasti Dodik: Lagumdžija i Bećirović će bti smenjeni Radmanović: Bez velikih smena u SNSD-u

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez novih izbora u Srebrenici

Izvor: RTS, 05.Nov.2012

Izbori u Srebrenici neće biti ponovljeni, odlučila Centralna izborna komisija BiH. Lider Demokratske partije Dragan Čavić tvrdi da Komisija nije imala jednake kriterijume za sve opštine...Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine odbacila je zahtev za poništenje izbora u Srebrenici, koje je...

Nastavak na RTS...

CIK odbio zahtjev SNSD-a za poništenje izbora u Srebrenici

Izvor: SandzakInfo.net, 05.Nov.2012

Centralna izborna komisija (CIK) BiH odbila je zahtjev SNSD-a za poništavanje rezultata izbora u Srebrenici.. CIK je odbo zahtjev SDA i Stranke za BiH za poništavanje rezultata izbora u Trnovu.. Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela dopunsku odluku kojom se...

Nastavak na SandzakInfo.net...

U Ukrajini će se održati drugi krug izbora u pet jednočlanih okruga

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2012, 10:44

06.11.2012. -..Ovakvu odluku donela je Centralna izborna komisija zemlje. Razlog su bili brojni prekršaji prilikom glasanja. Predlog Centralne izborne komisije prosleđen je Vrhovnoj radi na razmatranje...Zahtev za prebrojavanje glasova podnela je ukrajinska opozicija, koja je napravila miting oko zgrade...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.