Berluskoni pobedio na glasanju o poverenju vladi

Izvor: S media, 21.Jun.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni pobedio na glasanju o poverenju vladi

Silvio Berluskoni pobedio je danas na glsanju o povereenju vladi. Berluskonijeva vlada odnela je 317 glasova.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni odneo je danas pobedu na glasanju o poverenju vladi, što je bio prvi njegov test u parlamentu posle dva izborna poraza u poslednjih mesec dana i sporova sa glavnim koalicionim partnerom.

Berluskonijeva vlada desnog centra pobedila je sa 317 glasova za, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a 293 poslanika su bili protiv na glasanju u donjem domu parlamenta o merama za podsticaj razvoja, dok su dva poslanika bila uzdržana, javio je Rojters.

Mere su usvojene zahvaljujući tome što ih je podržao Berluskonijev glavni koalicioni partner Severna liga, koja je pre dva dana svoju dalju podršku vladajućoj koaliciji uslovila budžetskim smanjenjima i okončanjem skupog učešća Italije u vojnoj kampanji u Libiji.

Cvetković zadovoljan radom rekonstruisane Vlade

Imunitet samo za govor u parlamentu

Papandreu: Referendum za promenu političkog sistema

Današnje glasanje održano je nedelju dana pošto je premijer pretrpeo poraz na referendumu o vladinim predlozima zakona i mesec dana nakon što je njegova stranka Narod slobode poražena u ključnim gradovima Milanu i Napulju na lokalnim izborima.

Berluskoni bi kasnije danas trebalo da se obrati Senatu i izloži program vlade za preostali deo mandata, uključujući ustupke da bi se zadržala podrška Severne lige.

Britanska agencija navodi da bi sutra moglo da se održi novo glasanje u donjem domu italijanskog parlamenta o tome da li vlada uživa podršku većine poslanika, ističući da će se Berluskoni suočiti sa još većim testom u narednim nedeljama kada bi trebalo da budu usvojene mere štednje za smanjenje budžetskog deficita do 2014.

Najnovije ankete pokazuju da je podrška premijeru rekordno oslabila na 29 odsto zbog niza slučajeva korupcije, oslabljene privrede i seksualnih skandala.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.