„Ataci na nezavisnost Crne Gore su i poslije 14 godina itekako prisutni“

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2020, 18:27

„Ataci na nezavisnost Crne Gore su i poslije 14 godina itekako prisutni“

"Ataci na nezavisnost Crne Gore su i poslije 14 godina itekako prisutni", saopštio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković. Bošković je za agenciju "Mina" rekao da se "Crna Gora, kroz svoju hiljadugodišnju istoriju, uvijek morala boriti, a kada se izbori, čuvati svoju nezavisnost i postojanje".
„Povlačeći paralele, i danas vidimo da postoje nasrtaji na njenu bezbjednost, pa čak i postojanje“, rekao je Bošković. Moskva: Postoji neprikrivena želja da se uništi integritet duhovnog prostora na Balkanu i podeli pravoslavni svethttps://t.co/iqqS4O6XdB
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 22, 2020 "Crna Gora se i nakon 14 godina nezavisnosti našla pod udarom raznih interesnih grupa i sfera koje pokušavaju zaustaviti, prije svega njen put ka evropskim i evroatlantskim integracijama, a s druge strane, čak i ugroziti njeno postojanje. Na njihovu žalost, Crna Gora je danas jedna stabilna, demokratska, multietnička država, koja je integrisana u Sjevernoatlantski savez, i na dobrom je putu da postane članica Evropske unije (EU)“, rekao je Bošković. "Od 2014. godine traju nasrtaji i ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore, a što je još gore, ugrožavanje prije svega njene supstance, a to je njen multietnički i multireligijski sklad“. „Crna Gora se suočavala sa raznim verzijama imperijalnog nacionalizma, od načertanijevskog preko karađorđevićevskog i četničkog, Miloševićevog, Koštuničinog, do ovog današnjeg“https://t.co/9gEgcWsxEY
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 21, 2020 „Svjedoci smo tome i ovih dana. Uvijek se te i slične aktivnosti pojačavaju u susret nekim značajnim odlukama na političkom i ukupnom nacionalnom planu“, rekao je Bošković. "Kako se budu približavali naredni izbori, ta matrica će se sprovoditi pojačanim intenzitetom. Tako da, bez obzira što 14 godina uživamo blagodeti crnogorske nezavisnosti, ataci na njenu nezavisnost su itekako prisutni“, rekao je Bošković.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.