Albanija, izborna komisija odbacila uredbu predsednika Mete

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija, izborna komisija odbacila uredbu predsednika Mete

Centralna izborna komisija u Albaniji ne priznaje uredbu predsednika te države Iljira Mete o odlaganju lokalnih izbora zakazanih za 30. juni, prenosi portal a1on.
Četiri člana albanske Centralne izborne komisije glasali su za odbacivanje ukaza predsednika Iljira Mete, osim predsednika komisije Klementa Zgurija, koji je napustio sednicu nakon što se izjasnio da nisu nadležni da odlučuju po tom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanju.

"Niti ja, niti vi predstavljate Ustavni sud, da bismo ocenjivali uredbu predsednika", rekao je Zguri pre napuštanja sednice.
Zbog neslaganja i nekoliko pauza, sednica Centralne izborne komisije u Tirani je nastavljena pod rukovodstvom potpredsednika Denara Biba, koji je saopštio da je uredba predsednika nevažeća.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.